Search
Close this search box.

Column wethouder Kees Vortman: ge zult ’t misschien nie merke

Kees Vortman
Foto: Ons Son en Breugel

Afgelopen vrijdag hebben we de volgende mijlpaal bereikt in de bouw van ons nieuwe gemeentehuis. Na de periode van plannen maken en de periode van sloop starten we nu de bouw met een feestelijke bijeenkomst.

Vroeger werd op zo’n moment een eerste steenlegging gedaan door een bestuurder. Een burgemeester, of, in mijn geval, een wethouder die de bouw als project in zijn portefeuille heeft. Op die steen staat dan “op die en die datum heeft burgemeester of wethouder die en die de eerste steen gelegd”. Vandaag de dag is een gemeentehuis niet van het bestuur. Maar juist een huis van de gemeenschap. Dan is zo’n traditionele steenlegging niet aan de orde en moet zo’n startmoment ook van de gemeenschap zijn.

Ik ben dus heel blij dat een aantal omwonenden bereid was om de starthandeling te doen. Niet alleen als vertegenwoordiger van de gemeenschap, maar daarnaast hebben zij als aanwonende ook een direct belang bij een snel en goed bouwtraject. We zijn en blijven met elkaar in contact om overlast zoveel mogelijk te voorkomen.

Bij de starthandeling zijn de omwonenden geassisteerd door onze prins carnaval, prins Wim. Ook vertegenwoordiger van de gemeenschap. En bijkomend voordeel: de prins kon dan al gelijk een stukje wennen. Want zoals u weet krijgt hij met de sleuteloverdracht op carnavalszaterdag de grote verantwoordelijkheid op zijn schouders om ons durpke een paar dagen te besturen. En gezien de kwaliteiten van zijn voorgangers ligt de lat voor prins Wim uitzonderlijk hoog.

Een nieuw gemeentehuis, een huis van ontmoeting. Maar ook van vernieuwing. Wij zetten namelijk meteen de stap naar een moderne kantooromgeving, zonder vaste werkplekken. Een stap naar “het nieuwe werken”. Dan kunnen we volgend jaar ook het carnavalsbord op de gevel aanpassen: “Ge zult ‘t misschien nie merke, moar ze kunne hier ok al het nieuwe werke”

Ik ben wethouder van Sport, Onderwijs, project ‘Breugel Bruist’, Verkeer en Vervoer, Sociale Zaken, Statushouders, Informatie en Automatisering, Nieuwbouw Gemeentehuis en Dorpshuis, Openbare werken en Groen- en Wijkbeheer. Spreekuur: woensdagmiddag 17:00 – 18:00 uur in de Boerderij in Breugel. Liefst even aanmelden via 0499-491406. Twitter: @KeesVortman, Facebook: www.facebook.com/kees.vortman.