Search
Close this search box.

Column wethouder Kees Vortman: sport prijzenswaardig

Kees Vortman
Foto: Ons Son en Breugel

“Kees, weet je wat we niet hebben in ons dorp? Een jaarlijkse sportprijs. Zou die er niet moeten komen?” De afgelopen tijd hebben verschillende mensen me hierover aangesproken. Mooie reden om er een column over te schrijven.

“Heb je gezien hoe ze het in Eindhoven doen? Ieder jaar een bijeenkomst met huldiging van sportkampioenen. En er wordt een sportman en – vrouw van het jaar in het zonnetje gezet.”

Nu is Eindhoven natuurlijk een grote stad, met evenredig meer sporters. Maar wij kunnen er in Son en Breugel ook wat van. We sporten met zijn allen erg veel. En de hoeveelheid verschillende sporten waar je uit kunt kiezen in eigen dorp, is enorm. Dat is terug te zien in het jaarlijkse Sjors Sportief boekje, waarin de sportclubs- en instanties in ons dorp zich presenteren. De basisschooljeugd kan zich dan aanmelden om kennis te maken met die sporten. Een enorm goed initiatief. Over 8 dagen start de inschrijving en ik hoop dat ook dit jaar weer heel veel kinderen zich inschrijven en nieuwe sporten proberen. Met dank aan al die vrijwilligers en professionals van sportverenigingen en -bedrijven die zich hiervoor inzetten. Ik ben benieuwd waar uw kinderen en kleinkinderen voor gaan kiezen.

Maar we doen nog weinig voor dorpsbewoners die wat bijzonders gedaan hebben voor of tijdens hun sport. En ook die hebben we volop in ons midden. De vraag om een sportprijs is dan logisch en ik ben zeker niet de enige die deze vraag krijgt. Ik weet dat er in ieder geval door één vereniging over nagedacht wordt. Het zou fantastisch zijn als zo’n initiatief van de grond komt. Als daar hulp van de gemeente bij gevraagd wordt dan wil ik dat gesprek graag aangaan. En hebt u ideeën of suggesties op dit punt, laat het me dan weten.

Want sporten is belangrijk. Voor je gezondheid en omdat het leuk is.

 

Ik ben wethouder van Sport, Onderwijs, project ‘Breugel Bruist’, Verkeer en Vervoer, Sociale Zaken, Statushouders, Informatie en Automatisering, Nieuwbouw Gemeentehuis en Dorpshuis, Openbare werken en Groen- en Wijkbeheer. Spreekuur: woensdagmiddag 17:00 – 18:00 uur in de Boerderij in Breugel. Liefst even aanmelden via 0499-491406. Twitter: @KeesVortman, Facebook: www.facebook.com/kees.vortman.