Search
Close this search box.

Column wethouder Kees Vortman: van oud naar nieuw

Kees Vortman
Foto: Ons Son en Breugel

“Wow, wat een enorm oppervlak.” De verbaasde bezoeker kijkt uit het raam van mijn kamer in het gemeentehuis. Dat raam kijkt uit richting Heistraat.

Eerst kon ik de Airbornestraat helemaal niet zien, maar geleidelijk aan is hij zichtbaar geworden. De slopers zijn hard bezig. In een paar weken tijd wordt het oude gebouw afgebroken.

Nadat we even hebben gesproken over de sloop komt de volgende vraag: “Maar Kees, moet je nu wel een nieuw gemeentehuis bouwen? Met dat hele gedoe rondom herindeling en het standpunt van de provincie?” Terechte vraag. De gemeenteraad heeft zich duidelijk uitgesproken voor een zelfstandig Son en Breugel, maar niemand kan zeggen of we niet een keer gedwongen worden tot herindeling. Ook wordt het met alle extra taken voor een kleine gemeente steeds lastiger om het werk goed genoeg te doen.

“Ik bouw eigenlijk geen gemeentehuis,” zeg ik dan. “Ik bouw woningen die we tijdelijk als kantoor gebruiken. Hoe lang dat tijdelijk is, dat weten we niet.” Die opdracht is aan de architect gegeven: als we op enig moment de kantoorruimte niet meer nodig hebben, dan is de nieuwbouw heel gemakkelijk om te bouwen tot mooie appartementen. Op een toplocatie, midden in het centrum.

De massieve grijper van het sloopbedrijf trekt met veel kabaal een dikke stalen steunbalk uit het pand. Een deel van de verzwakte vloer stort mee in. Een waterstraal voorkomt dat er grote stofwolken vrijkomen. De slopers moeten overlast voor omwonenden zoveel mogelijk voorkomen.

Eind december de laatste sloopwerkzaamheden. En begin januari start de bouw van het nieuwe pand. Van oud naar nieuw. Mooie symboliek in deze tijd van het jaar.

Ik wens u een gelukkig en gezond 2018.

Ik ben wethouder van Sport, Onderwijs, project ‘Breugel Bruist’, Verkeer en Vervoer, Sociale Zaken, Statushouders, Informatie en Automatisering, Nieuwbouw Gemeentehuis en Dorpshuis, Openbare werken en Groen- en Wijkbeheer. Spreekuur: woensdagmiddag 17:00 – 18:00 uur in de Boerderij in Breugel. Liefst even aanmelden via 0499-491406. Twitter: @KeesVortman, Facebook: www.facebook.com/kees.vortman.


Een initiatief van Ons Son en Breugel, Toine Buijtels Events en Multi Show Productions. Kijk voor meer informatie op de website van Snow Radio.