Zoek
Sluit dit zoekvak.

Column wethouder Kees Vortman: verkiezingen

Kees Vortman
Foto: Ons Son en Breugel

U leest dit op zijn vroegst op woensdagmiddag, maar velen pas ’s- avonds of donderdag. De verkiezingen zijn dan al achter de rug.

De afgelopen maanden heb ik heel veel mensen gesproken. Hele leuke gesprekken, waarbij mij opviel u in 2018 duidelijk positiever bent dan in 2014. We zaten toen nog behoorlijk diep in de crisis en het is in veel gesprekken merkbaar dat we eruit gekomen zijn.

“Waarom gaan jullie niet vaker de straat op?”, hoor je ook wel. Terechte opmerking. Helaas vinden raadsleden daar vaak geen tijd voor. Velen hebben een baan en/of een gezin en besteden daarnaast gemiddeld nog zo’n 14 uur in de week aan de gemeenteraad. Niet alleen vergaderen kost tijd. Het is ook veel lezen, contacten in het dorp, regionale bijeenkomsten, seminars en andere verplichtingen. Als je overal ja tegen zegt kun je er een werkweek mee vullen. Tegen een vergoeding die qua uurloon net boven het minimum jeugdloon ligt. Het is niet altijd gemakkelijk om dan meer tijd te vinden.

Ik sprak ook mensen die het eigenlijk niet meer snappen. Dat we in ons kleine dorp toch wel erg ruziënd met elkaar omgaan. Terwijl de verschillen niet zo groot zijn. Want wie de verkiezingsprogramma’s en overige flyers/posters/advertenties naast elkaar legt zal zien dat er niet zo heel veel verschil is in wat de partijen willen.

Mooie taak voor de nieuwe raad om dat in de komende periode anders te gaan doen dan de afgelopen jaren. Vandaag dank ik u voor het stemmen en hoop ik dat u de gemeenteraad krijgt die die dingen realiseert die voor u belangrijk zijn.

Ik ben wethouder van Sport, Onderwijs, project ‘Breugel Bruist’, Verkeer en Vervoer, Sociale Zaken, Statushouders, Informatie en Automatisering, Nieuwbouw Gemeentehuis en Dorpshuis, Openbare werken en Groen- en Wijkbeheer. Spreekuur: woensdagmiddag 17:00 – 18:00 uur in de Boerderij in Breugel. Liefst even aanmelden via 0499-491406. Twitter: @KeesVortman, Facebook: www.facebook.com/kees.vortman.