Search
Close this search box.

Communicanten zamelen geld in voor watertank in India

Genovevakerk in Breugel
Foto: Wikipedia

Ieder jaar is er een goed doel waar de kinderen die hun eerste communie gaan doen, door middel van allerlei acties, geld voor inzamelen. Dit jaar is de opbrengst voor Kindia, ofwel Kind In India.

Stichting Kindia is in 2005 door Annemieke van den Broek opgericht. Ze wilde graag iets doen voor kansarme kinderen in Zuid-India. De plek waar Kindia de meeste fondsen voor inzet is project JET in Nainar Palayam. Daar mogen kinderen wonen die gehandicapt zijn, geen ouders meer hebben of verstoten zijn. Daarnaast is er op het project een school waar dagelijks ook ongeveer 250 kinderen uit de omgeving naar toe komen. Watervoorziening is soms een probleem.

Door de grote droogte is men nu aan het sparen voor een grote watertank, zodat men als er regen valt dit water op kan vangen en bewaren voor de volgende droge periode. Zo’n tank kost ook in India veel geld. Wel 11.000 euro. Zelf hebben ze al flink gespaard, maar ze hopen met de acties van onze communicanten toch heel dicht in de buurt van het totaalbedrag te komen. De kinderen kunnen zelf kiezen wat ze willen doen: heitje voor een karweitje, lege flessen ophalen of bijvoorbeeld een kraampje op de Koningsdagmarkt. Alle kinderen doen ook mee aan de Paasmarkt rond de vieringen op Palmzondag. Daar gaan ze weer allerlei knutselwerkjes en lekkers verkopen voor het goede doel.