Search
Close this search box.

Een compleet barbecue feest van scharrelslagerij Royackers

Een compleet barbecue feest van scharrelslagerij Royackers
Foto: Ons Son en Breugel

Een barbecue organiseren is een heel gedoe: inkopen doen, het vlees voorbereiden en na afloop alles weer schoonmaken. Je kan ook scharrelslagerij Royackers inschakelen, dan wordt alles geregeld.

Broer en zus Theo Royackers en Chantal Verberne hebben in 2010 de slagerij overgenomen van hun ouders. Ruim 75 jaar geleden zijn de grootouders van Theo en Chantal begonnen met de slagerij en is daarna van generatie op generatie doorgegeven. Eerst iets zuidelijker in de Nieuwstraat nabij hotel La Sonnerie, maar nu al tientallen jaren stevig genesteld midden in het centrum. “We hebben klanten die al bij opa en oma vlees kwamen halen en nu bij ons komen.”

Vlees en barbecue zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Scharrelslagerij Royackers heeft onder de naam De Lekkerste BBQ alles in huis voor een geslaagd barbecue feest. “Vanaf 12,45 euro krijgen mensen alles: salades, sauzen, stokbrood, kruidenboter, borden, bestek, een barbecue en natuurlijk vlees.” Alles wordt in kratten en speciale kisten gekoeld thuisbezorgd en weer opgehaald, zeven dagen in de week. De 20 barbecues zijn voor komend weekend tijdens het Barbecue Spektakel allemaal verhuurd.

“Het is niet normaal dit weekend, zo veel barbecues. Het is de laatste week van de vakantie en mensen willen niets liever dan barbecueën. Dat is ieder jaar gekkenhuis.” Families, vriendengroepen en buurtverenigingen zorgen voor overuren bij de slagerij. “We hebben drie grote barbecues voor 65 personen en de rest voor 20 personen.” Door de grote toestroom moeten ze helaas soms nee verkopen. “Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Dat snappen de mensen ook.” Mocht je toch willen barbecueën, dan kan Royackers ook alles leveren qua eten en bestek. Mensen moeten dan zelf voor een barbecue zorgen. Afwassen hoeven de mensen zich geen zorgen over te maken, dat regelt Royackers.

Theo en Chantal merken ook dat mensen steeds vaker in de winter willen barbecueën. “Met oud en nieuw en tijdens de kerstdagen hebben we het ook druk, dat loopt gewoon door. In de winter hebben we meer buffetten, maar er wordt ook flink gebarbecued. Mensen hebben een overkapping, ik denk wel zeven van de tien mensen bij wie we komen. Ideaal, want dan kun je gewoon het hele jaar doorbakken.” Voor Theo was het dan ook logisch om een bij zijn verhuizing naar Breugel gelijk een overkapping te laten bouwen.

“Iedereen is enthousiast, dat is niet te geloven. Goede barbecues, goed vlees en alles werkt. Je komt bij de mensen thuis, je maakt met iedereen een praatje, dat zorgt ervoor dat we plezier in ons werk houden.” Je ontkomt er echter niet aan dat je terug moet als het onverhoopt toch niet lukt met de barbecues. “We laten altijd zien dat het werk. Soms krijg je telefoontjes dat de barbecue niet werkt, dan proberen we het telefonisch op te lossen. Soms ontkom je er niet aan om langs te gaan, dan staat bijvoorbeeld de gaskraan nog dicht.”

Mocht je 26 augustus en 27 augustus tijdens het Barbecue Spektakel zin hebben gekregen om met de hele familie of de buurt te gaan barbecueën? Denk dan vooral aan scharrelslagerij Royackers. Voor vragen kun je altijd even binnenlopen.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play