Zoek
Sluit dit zoekvak.

Computercursussen van Bibliotheek Dommeldal in Son en Breugel

Computercursussen van Bibliotheek Dommeldal in Son en Breugel
Foto: Bibliotheek Dommeldal

Samen met Bibliotheek Dommeldal en de gemeente Son en Breugel gaan docenten van SonenBreugelVerbindt weer van start met twee series computercursussen.

Voor beginners en voor mensen die al gewend zijn aan muis en toetsenbord. Elke cursus bestaat uit een serie van zes dagdelen (van twee uur) en wordt gegeven in de bibliotheek in het Vestzak, boven in de cursusruimte. Natuurlijk is er altijd koffie of thee.

Klik & Tik de Basis

Een cursus voor beginners waarin je de basisbeginselen leert van de computer en de tablet, zoals het gebruik van de muis en het toetsenbord, of van het aanraakscherm van een tablet. Verder leer je de eerste beginselen om het internet op te gaan. We werken in kleine groepjes, maximaal zes personen, onder leiding van drie of vier geduldige cursusleiders. Daarnaast kun je thuis oefenen op jouw computer of tablet. Je werkt tijdens de cursus met jouw eigen laptop of tablet. Op verzoek kan de bibliotheek een laptop beschikbaar stellen.

De cursusdagen zijn steeds op woensdagmiddag van 13:30 uur tot 15:30 uur. De data van de komende serie van zes cursussen zijn: 16 januari, 23 januari, 30 januari, 6 februari, 13 februari en 20 februari.

Klik & Tik Internet en e-Overheid

Een cursus, met uitgebreid werkboek, waarin je onder andere leert hoe je op het internet informatie zoekt en aankopen doet. Ook hoe je bankzaken digitaal regelt en email gebruikt. Verder is er veel aandacht voor het digitaal contact leggen en zaken regelen met de overheid (gebruik van DigiD). Je leert bijvoorbeeld formulieren aanvragen, downloaden en insturen. Ook bekijken we de digitale loketten van onze eigen gemeente. En we surfen rond op het online platform van jou en jouw dorpsgenoten, SonenBreugelVerbindt.nl. Je sluit de cursus af met een certificaat. Op verzoek kan de bibliotheek een laptop beschikbaar stellen, maar het is handiger om jouw eigen laptop of tablet mee te nemen. De cursusdagen zijn steeds op donderdagochtend van 9:30 uur tot 11:30 uur. De data van de komende serie van zes cursussen zijn: 17 januari, 24 januari, 31 januari, 7 februari, 14 februari, 21 februari.

Aanmelden

Voor meer informatie over de cursussen, èn om aan te melden, ga je naar sonenbreugelverbindt.nl/cursus, of vult u een formulier in bij een medewerker van de bibliotheek, tijdens de openingstijden. Je kunt ook bellen naar 0499-473033. Beide cursussen zijn gratis dankzij een bijdrage van de gemeente Son en Breugel. Plaatsing gaat op volgorde van aanmelding, dus snel aanmelden is slim.