Search
Close this search box.

Controles, controles, controles: overal duiken verkeerscontroles op

Flitser achter een hectometerpaal langs de A37
Foto: Wikipedia CC0

Na een waarschuwing van wethouder Jan Boersma dat er meer controles uitgevoegd zouden gaan worden op de wegen in Son en Breugel, worden daden bij de woorden gevoegd. Er is een significante stijging te zien in het aantal verkeerscontroles in het dorp.

Controlemeldpunt Controles Son en Breugel is de Facebookpagina waar controles in Son en Breugel kunnen worden gemeld en gedeeld. De Facebookpagina meldt dat in 2020 al ruim veertien controles zijn gemeld. Daarvan zijn zes flitsers, zes laserguns en twee alcoholcontroles. Ter vergelijking: in dezelfde periode vorig jaar werden slechts vier controles gemeld.

De flitsers in Son en Breugel worden veelal vergezeld door een donkere Volkswagen bus die in de berm staat. Populaire plaatsen waar de flitsers opduiken zijn de Planetenlaan en de Bestseweg. De lasergun wordt gehanteerd door (motor)agenten in een opvallende gele jas en duikt overal en op verschillende plekken op. Deze controles lijken zich voornamelijk te situeren in de omgeving Hendrik Veenemanstraat/Wilhelminalaan.

Met een levendige en vooral alerte gemeenschap van meer dan 2100 leden delen leden van Controles Son en Breugel verkeerscontroles met elkaar. De leden sturen via een persoonlijke bericht aan de beheerder van de pagina of een openbaar bericht de melding door. Soms worden zelfs foto’s en video’s meegestuurd, zodat duidelijk is waar automobilisten op moeten letten. Als er een controle gedeeld wordt, wordt het bericht veelal tientallen keren gedeeld.

De stijging in het aantal verkeerscontroles volgt na een gesprek dat wethouder Jan Boersma heeft gehad met de politie om vaker te controleren op trajecten waar steevast de maximumsnelheid overschreden wordt. De opbrengsten van de boetes komen echter niet de gemeentekas in, maar zijn voor de rijksoverheid.