Corona dashboard update: 46 nieuwe besmettingen deze week

Hansen die met zeep gewassen worden boven de wasbak met een lopende kraan
Foto: Pixabay CC0
Nieuws

De gedeeltelijke lockdown van Nederland is deze week ingegaan, maar hebben de maatregelen in Son en Breugel effect? Je ziet het in het corona dashboard van Son en Breugel.

De maatregelen worden steeds strenger in Nederland. Mondkapjes worden steeds meer verplicht, zoals nu in publieke binneruimtes en in het onderwijs buiten te lessen om. Horeca is weer gesloten, detailhandel moet om 20:00 uur dicht (op levenmiddelenwinkels na) en gaat de verkoop van alcohol deels aan banden. Een compleet overzicht van de maatregelen die de Rijksoverheid vind je hier.

Alle maatregelen zijn in het leven geroepen om de curve verder plat te kunnen slaan. Want het aantal besmettingen stijgt, zo ook in Son en Breugel. Deze week waren er 46 nieuwe besmettingen geregistreerd bij de GGD, blijkt uit cijfers van de Rijksoverheid. Dinsdag 13 oktober werden maar liefst 11 nieuwe besmettingen gemeld. Deze cijfers zijn weergegeven in het corona dashboard van Son en Breugel. In de gegevens is te zien dat het aantal ziekenhuisopnames stabiel is gebleven op 31. Ook is er deze week niemand uit Son en Breugel overleden, maar zijn er in totaal al 14 dorpsgenoten geveld door het virus.

Het corona dashboard van Ons Son en Breugel is te vinden via onssonenbreugel.nl/corona. Via het menu bovenaan de website is ook een koppeling toegevoegd om snel naar het dashboard te kunnen gaan. Voor de optimale ervaring raden wij een desktop of laptop te gebruiken. Gebruik via onze app voor iOS en Android kan natuurlijk ook.

Ons Son en Breugel hoopt door inzichtelijk te maken hoe snel het virus in Son en Breugel om zich heen grijpt het bewustzijn wordt vergroot. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Post article

Post article