Corona dashboard update: bekijk het aantal besmetting van deze week

Vrouw die haar mondkapje goed doet
Foto: Pexels CC0
Nieuws

Om het bewustzijn van de inwoners van Son en Breugel te vergroten komt Ons Son en Breugel met een eigen corona dashboard. Met grafieken maken we het virus in Son en Breugel zichtbaar.

Vorige week kreeg Son en Breugel 46 besmettingen te verduren. Deze week is het aantal gestegen naar 49 besmettingen. Het totaal loopt daarmee op naar 238 positieve coronatesten in Son en Breugel sinds de uitbraak. Op donderdag 22 oktober bereikte Son en Breugel zelfs een nieuw record met dertien gerapporteerde besmettingen op één dag. Het aantal ziekenhuisopnames en overlijden steeg deze week niet.

Op basis van open data van de Rijksoverheid brengen wij het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijden in Son en Breugel in kaart. Middels grafieken is te zien hoe hard de curve oploopt, of hoe snel het weer afvlakt. De grafieken zijn interactief, zodat je aantallen op de dag nauwkeurig in kunt zien. Met losse grafieken is te zien hoe Son en Breugel het doet ten opzichte van de dag ervoor. De data wordt dagelijks bijgewerkt en voegen de komende dagen meer meetpunten toe.

Het dashboard is te vinden via onssonenbreugel.nl/corona. Via het menu bovenaan de website is ook een koppeling toegevoegd om snel naar het dashboard te kunnen gaan. Voor de optimale ervaring raden wij een desktop of laptop te gebruiken. Gebruik via onze app voor iOS en Androidkan natuurlijk ook.

Ons Son en Breugel hoopt door inzichtelijk te maken hoe snel het virus in Son en Breugel om zich heen grijpt het bewustzijn wordt vergroot. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Post article

Post article