Corona dashboard update: daling besmettingen zet door

Een wegwerp mondkapje dat bungelt aan het stuur van een fiets in het bos
Foto: Pixabay CC0
Nieuws

Om het bewustzijn van de inwoners van Son en Breugel te vergroten komt Ons Son en Breugel met een eigen corona dashboard. Met grafieken maken we het virus in Son en Breugel zichtbaar.

In de zes weken dat we het corona dashboard bijhouden is er drie weken sprake geweest van stijging en drie weken sprake geweest van daling. Op het hoogtepunt waren er 68 besmettingen. Nu, drie weken later, is dat aantal gehalveerd naar 34 besmettingen. In totaal zijn er nu 425 besmettingen geconstateerd. Het aantal ziekenhuisopnames en overlijden is gelijk gebleven op respectievelijk 32 en 17.

Op basis van open data van de Rijksoverheid brengen wij het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijden in Son en Breugel in kaart. Middels grafieken is te zien hoe hard de curve oploopt, of hoe snel het weer afvlakt. De grafieken zijn interactief, zodat je aantallen op de dag nauwkeurig in kunt zien. Met losse grafieken is te zien hoe Son en Breugel het doet ten opzichte van de dag ervoor. De data wordt dagelijks bijgewerkt en voegen de komende dagen meer meetpunten toe.

Het dashboard is te vinden via onssonenbreugel.nl/corona. Via het menu bovenaan de website is ook een koppeling toegevoegd om snel naar het dashboard te kunnen gaan. Voor de optimale ervaring raden wij een desktop of laptop te gebruiken. Gebruik via onze app voor iOS en Androidkan natuurlijk ook.

Ons Son en Breugel hoopt door inzichtelijk te maken hoe snel het virus in Son en Breugel om zich heen grijpt het bewustzijn wordt vergroot. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Post article

Post article