Corona dashboard update: de 1000 besmettingen nadert

Vrouw met een mondkapje kijkt op haar smartphone
Foto: Pexels CC0
Nieuws

Om het bewustzijn van de inwoners van Son en Breugel te vergroten komt Ons Son en Breugel met een eigen corona dashboard. Met grafieken maken we het virus in Son en Breugel zichtbaar.

Volgende week is het jaar geleden dat het RIVM begon met het bijhouden van het aantal coronabesmettingen, ziekenhuisopnames en overlijden in Nederland. Son en Breugel gaat volgende week waarschijnlijk door de grens van 1000 besmettingen schieten. Deze week telde 45 besmettingen tegenover 38 besmettingen vorige week. Nu we in totaal op 985 besmettingen zitten is de kans door de 1000 te schieten bijna onvermijdelijk.

Op basis van open data van de Rijksoverheid brengen wij het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens in Son en Breugel in kaart. Middels grafieken is te zien hoe hard de curve oploopt, of hoe snel het weer afvlakt. De grafieken zijn interactief, zodat je aantallen op de dag nauwkeurig in kunt zien. Met losse grafieken is te zien hoe Son en Breugel het doet ten opzichte van de dag ervoor. De data wordt dagelijks bijgewerkt en voegen de komende dagen meer meetpunten toe.

Het dashboard is te vinden via onssonenbreugel.nl/corona. Via het menu bovenaan de website is ook een koppeling toegevoegd om snel naar het dashboard te kunnen gaan. Voor de optimale ervaring raden wij een desktop of laptop te gebruiken. Gebruik via onze app voor iOS en Android kan natuurlijk ook.

Ons Son en Breugel hoopt door inzichtelijk te maken hoe snel het virus in Son en Breugel om zich heen grijpt het bewustzijn wordt vergroot. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Post article

Post article