Corona dashboard update: het avondklokeffect

Vrouw met mondkapje achter haar laptop
Foto: Pixabay CC0

Om het bewustzijn van de inwoners van Son en Breugel te vergroten komt Ons Son en Breugel met een eigen corona dashboard. Met grafieken maken we het virus in Son en Breugel zichtbaar.

De komst van de avondklok is een drastische maatregel die de landelijke politiek heeft moeten nemen. Maar in Son en Breugel lijkt het wel echt effect te hebben. De afgelopen week waren er ‘slechts’ 19 besmettingen bekend bij de GGD. Dat is het laagste aantal besmettingen in één week sinds de start van het corona dashboard. Een week geleden waren er nog 31 besmettingen. Geen ziekenhuisopnames en geen overlijden zorgen deze week voor een goede week.

Op basis van open data van de Rijksoverheid brengen wij het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens in Son en Breugel in kaart. Middels grafieken is te zien hoe hard de curve oploopt, of hoe snel het weer afvlakt. De grafieken zijn interactief, zodat je aantallen op de dag nauwkeurig in kunt zien. Met losse grafieken is te zien hoe Son en Breugel het doet ten opzichte van de dag ervoor. De data wordt dagelijks bijgewerkt en voegen de komende dagen meer meetpunten toe.

Het dashboard is te vinden via onssonenbreugel.nl/corona. Via het menu bovenaan de website is ook een koppeling toegevoegd om snel naar het dashboard te kunnen gaan. Voor de optimale ervaring raden wij een desktop of laptop te gebruiken. Gebruik via onze app voor iOS en Android kan natuurlijk ook.

Ons Son en Breugel hoopt door inzichtelijk te maken hoe snel het virus in Son en Breugel om zich heen grijpt het bewustzijn wordt vergroot. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Post article

Post article