Corona dashboard update: iets meer dan 30 besmettingen deze week

Een vrouw met mondkapje dat aan het videobellen is op haar telefoon
Foto: Pexels CC0
Nieuws

Om het bewustzijn van de inwoners van Son en Breugel te vergroten komt Ons Son en Breugel met een eigen corona dashboard. Met grafieken maken we het virus in Son en Breugel zichtbaar.

Met de avondklok hoopt de politiek in Den Haag het coronavirus nog verder in te dammen. Tussen 21:00 en 04:30 uur mag je enkel naar buiten als je voldoet aan de uitzonderingen. Dat zou betekenen dat het aantal besmettingen volgende week minder dan 31 moet zijn. Dat is namelijk het aantal besmettingen van afgelopen week. Daarmee duikt het aantal besmettingen in Son en Breugel weer onder de 40. Afgelopen week is er ook één persoon overleden mede als gevolg van het virus, maar hoefde er niemand opgenomen te worden in het ziekenhuis.

Op basis van open data van de Rijksoverheid brengen wij het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens in Son en Breugel in kaart. Middels grafieken is te zien hoe hard de curve oploopt, of hoe snel het weer afvlakt. De grafieken zijn interactief, zodat je aantallen op de dag nauwkeurig in kunt zien. Met losse grafieken is te zien hoe Son en Breugel het doet ten opzichte van de dag ervoor. De data wordt dagelijks bijgewerkt en voegen de komende dagen meer meetpunten toe.

Het dashboard is te vinden via onssonenbreugel.nl/corona. Via het menu bovenaan de website is ook een koppeling toegevoegd om snel naar het dashboard te kunnen gaan. Voor de optimale ervaring raden wij een desktop of laptop te gebruiken. Gebruik via onze app voor iOS en Android kan natuurlijk ook.

Ons Son en Breugel hoopt door inzichtelijk te maken hoe snel het virus in Son en Breugel om zich heen grijpt het bewustzijn wordt vergroot. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Post article

Post article