Search
Close this search box.

Corona dashboard update: langzaam weer richting ‘normaal’

Vrouw me mondkapje
Foto: Pixabay CC0

Om het bewustzijn van de inwoners van Son en Breugel te vergroten komt Ons Son en Breugel met een eigen corona dashboard. Met grafieken maken we het virus in Son en Breugel zichtbaar.

Na twee weken het besmettingsniveau onder de dertig te hebben gehad, kruipt het aantal weer op richting het ‘normaal’ van boven de dertig. Deze week waren er 35 besmettingen met corona in Son en Breugel geconstateerd door de GGD. Niemand was genoodzaakt naar het ziekenhuis te gaan of overleed met het virus onder de leden.

Op basis van open data van de Rijksoverheid brengen wij het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens in Son en Breugel in kaart. Middels grafieken is te zien hoe hard de curve oploopt, of hoe snel het weer afvlakt. De grafieken zijn interactief, zodat je aantallen op de dag nauwkeurig in kunt zien. Met losse grafieken is te zien hoe Son en Breugel het doet ten opzichte van de dag ervoor. De data wordt dagelijks bijgewerkt en voegen de komende dagen meer meetpunten toe.

Het dashboard is te vinden via onssonenbreugel.nl/corona. Via het menu bovenaan de website is ook een koppeling toegevoegd om snel naar het dashboard te kunnen gaan. Voor de optimale ervaring raden wij een desktop of laptop te gebruiken. Gebruik via onze app voor iOS en Android kan natuurlijk ook.

Ons Son en Breugel hoopt door inzichtelijk te maken hoe snel het virus in Son en Breugel om zich heen grijpt het bewustzijn wordt vergroot. Alleen samen krijgen we corona onder controle.