Corona dashboard update: ondanks feestdagen dalen de cijfers

Twee personen met mondkapjes die met elkaar videobellen op een laptop
Foto: Pexels CC0
Nieuws

Om het bewustzijn van de inwoners van Son en Breugel te vergroten komt Ons Son en Breugel met een eigen corona dashboard. Met grafieken maken we het virus in Son en Breugel zichtbaar.

Tijdens de kerst waren de coronamaatregelen iets soepeler met drie gasten per dag, tegenover twee ‘normaal’. Tijdens oud op nieuw mochten er geen extra gasten over de vloer komen. Op social media was duidelijk dat niet iedereen maar drie gasten uitgenodigd had, waardoor de vrees bestond dat het aantal besmettingen op zou lopen. Niets is minder waar: het aantal besmettingen is volgens het RIVM in Son en Breugel zelfs gedaald van 47 vorige week naar 39 deze week. Niemand in Son en Breugel hoefde deze week naar het ziekenhuis of overleed met een besmetting.

Op basis van open data van de Rijksoverheid brengen wij het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijden in Son en Breugel in kaart. Middels grafieken is te zien hoe hard de curve oploopt, of hoe snel het weer afvlakt. De grafieken zijn interactief, zodat je aantallen op de dag nauwkeurig in kunt zien. Met losse grafieken is te zien hoe Son en Breugel het doet ten opzichte van de dag ervoor. De data wordt dagelijks bijgewerkt en voegen de komende dagen meer meetpunten toe.

Het dashboard is te vinden via onssonenbreugel.nl/corona. Via het menu bovenaan de website is ook een koppeling toegevoegd om snel naar het dashboard te kunnen gaan. Voor de optimale ervaring raden wij een desktop of laptop te gebruiken. Gebruik via onze app voor iOS en Android kan natuurlijk ook.

Ons Son en Breugel hoopt door inzichtelijk te maken hoe snel het virus in Son en Breugel om zich heen grijpt het bewustzijn wordt vergroot. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Post article

Post article