Corona dashboard update: Son en Breugel schiet in de min

Verzorgende met mondkapje en oogbescherming
Foto: Pexels CC0
Nieuws

Om het bewustzijn van de inwoners van Son en Breugel te vergroten komt Ons Son en Breugel met een eigen corona dashboard. Met grafieken maken we het virus in Son en Breugel zichtbaar.

Vorige week vroegen we ons af of de lockdown verlengd zou gaan worden. Helaas zitten we nog enkele weken extra met de huidige coronamaatregelen, mede door de opkomst van de Britse variant. Toen we ons deze vraag stelden, stond de teller op 36 besmettingen. Daar komen deze week een paar extra bij: 40 besmettingen. Opvallend is dinsdag 12 januari, waarbij het RIVM -1 besmetting meldde. Er hoefde niemand naar het ziekenhuis, maar er zijn wel twee personen overleden.

Op basis van open data van de Rijksoverheid brengen wij het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens in Son en Breugel in kaart. Middels grafieken is te zien hoe hard de curve oploopt, of hoe snel het weer afvlakt. De grafieken zijn interactief, zodat je aantallen op de dag nauwkeurig in kunt zien. Met losse grafieken is te zien hoe Son en Breugel het doet ten opzichte van de dag ervoor. De data wordt dagelijks bijgewerkt en voegen de komende dagen meer meetpunten toe.

Het dashboard is te vinden via onssonenbreugel.nl/corona. Via het menu bovenaan de website is ook een koppeling toegevoegd om snel naar het dashboard te kunnen gaan. Voor de optimale ervaring raden wij een desktop of laptop te gebruiken. Gebruik via onze app voor iOS en Android kan natuurlijk ook.

Ons Son en Breugel hoopt door inzichtelijk te maken hoe snel het virus in Son en Breugel om zich heen grijpt het bewustzijn wordt vergroot. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Post article

Post article