Corona dashboard update: wordt de avondklok verlengd?

Vrouw met mondkapje doet desinfecterende gel op haar hand
Foto: Pexels CC0

Om het bewustzijn van de inwoners van Son en Breugel te vergroten komt Ons Son en Breugel met een eigen corona dashboard. Met grafieken maken we het virus in Son en Breugel zichtbaar.

De avondklok zou komende woensdag opgeheven worden. Vooralsnog lijkt er een meerderheid in de Tweede Kamer te zijn om deze maatregel te verlengen. Door tussen 21:00 en 04:30 een avondklok in te stellen wil de overheid de verspreiding van het coronavirus verder indammen. In Son en Breugel lijkt het te werken. Vorige week waren er nog 19 besmetting, deze week 26. Dit is minder dan voor de lockdown, toen het aantal besmettingen nog boven de 30 zat. Verder moest er deze week één persoon naar het ziekenhuis die besmet was met het virus, maar overleed er niemand.

Op basis van open data van de Rijksoverheid brengen wij het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens in Son en Breugel in kaart. Middels grafieken is te zien hoe hard de curve oploopt, of hoe snel het weer afvlakt. De grafieken zijn interactief, zodat je aantallen op de dag nauwkeurig in kunt zien. Met losse grafieken is te zien hoe Son en Breugel het doet ten opzichte van de dag ervoor. De data wordt dagelijks bijgewerkt en voegen de komende dagen meer meetpunten toe.

Het dashboard is te vinden via onssonenbreugel.nl/corona. Via het menu bovenaan de website is ook een koppeling toegevoegd om snel naar het dashboard te kunnen gaan. Voor de optimale ervaring raden wij een desktop of laptop te gebruiken. Gebruik via onze app voor iOS en Android kan natuurlijk ook.

Ons Son en Breugel hoopt door inzichtelijk te maken hoe snel het virus in Son en Breugel om zich heen grijpt het bewustzijn wordt vergroot. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Post article

Post article