‘Coronapolitie’ ingeschakeld om bij horeca oogje in het zeil te houden

Het terras van café restaurant de Zwaan met ruime afstanden voor coronaregels
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

De gemeente heeft een ‘coronapolitie’ in het leven geroepen om de naleving van de coronaregels voor horeca te kunnen doen. Zij hebben daarvoor een beveiligingsbedrijf uit Valkenswaard ingeschakeld.

Maandag 1 juni 2020 om 12:00 uur was het moment waarop de horeca in aangepaste vorm weer open kon. Ook in Son en Breugel, waar maatregelen werden getroffen om de coronaregels voor de horeca na te leven. Anderhalve meter afstand, beperkte aantal personen aan een tafeltje en een gesprek over je gezondheid is slechts enkele van de aanpassingen die de horeca moest doen om weer veilig open te kunnen. De gemeente maakte het mogelijk om terrassen qua oppervlakte groter te maken om bedrijven tegemoet te komen.

De gemeente moet ook toezicht houden op het naleven van deze regels. De beperkte capaciteit op handhaving maakt dat echter lastig. De oplossing: een extern bedrijf in te huren als ‘coronapolitie’ om de handhaving bij te staan.

College van burgemeester en wethouders: “De gemeente dient erop toe te zien en daar waar nodig te handhaven, dat de regels van de noodverordening worden nageleefd. Aangezien we dit niet volledig in eigen beheer kunnen, doen we een beroep op het beveiligingsbedrijf FeDa.”

De negen medewerkers van FeDa Security Solutions uit Valkenswaard worden tijdelijk aangesteld als onbezoldigde ambtenaren om te kunnen handhaven. Ook krijgen drie voertuigen een ontheffing om te kunnen parkeren. De rekening stuurt de gemeente naar het Rijk.

Post article

Post article