Coureur Gerard de Rooy door hernia niet in Dakar 2020

Gerard de Rooy met zijn Dakar 2016 trofee
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Door een hernia in zijn rug zal de tweevoudig Dakar winnaar Gerard de Rooy niet aan de start van de 2020 editie verschijnen. Gerard de Rooy gaat wel mee naar Saudi-Arabië om het team bij te staan.

Dat maakt het team bekend op de website van Team De Rooy. “Er is goed mee te leven, maar ik wil niet het risico nemen dat het erger wordt,” zegt de Rooy over zijn hernia. “Doordat bovenin mijn rug wervels vastzitten, wordt het onderin meer belast. Daardoor is een hernia ontstaan. In het dagelijkse leven heb ik er weinig last van. Het is goed onder controle en ik kan vrijwel alles, maar de klappen opvangen in een rally is wel een probleem. Ik merkte bij de test in Marokko dat het na een paar dagen toch wel pijn ging doen. Twee weken achter elkaar dagelijks meerdere opdonders te verwerken krijgen, dat is gewoon een te groot risico op dit moment.”

Petronas Team De Rooy Iveco start 5 januari met vier trucks: Janus jr. van Kasteren, Vick Versteijnen en Albert Llovera met de Iveco Powerstar en Michiel Becx met de Iveco Trakker. De Powerstar met onafhankelijke wielophanging, waarmee Gerard de Rooy zou rijden, blijft achter in Son. “De anderen hebben geen ervaring met die auto en het is praktisch gezien beter om vier technisch dezelfde auto’s te gaan.”

In 2016 ging Gerard de Rooy voor het laatst als eerste over de eindstreep in Dakar, waarvoor hij en zijn team groots gehuldigd werden in Son en Breugel. In 2018 verkoos hij de Afrika Eco Race boven Dakar en won.

Post article

Post article