Crazy Eventz gaat voor de jeugd de hipste feestjes organiseren

Schuimparty
Foto: Onbekend

Na een geslaagde carnaval voor de jeugd is het idee ontstaan voor Crazy Eventz. Een club ouders die de jeugd van de middelbare school eindelijk eens uit hun dak willen laten gaan in Son en Breugel.

Een grote groep jeugd in Son en Breugel verveelt zich. In het dorp is amper iets te vinden waar de middelbare scholieren helemaal bij uit hun dak kunnen gaan. Zij hunkeren naar leuke muziek, vette feesten en vooral gezelligheid met hun vrienden en klasgenootjes. Gevolg: ze moeten of thuis op de bank gaan zitten, of trekken het dorp uit waar het wel gezellig is.

In article

“We zien het gewoon om ons heen gebeuren,” zegt Kim Rooijakkers. Zij is één van de enthousiaste initiatiefnemers achter Crazy Eventz. Zelf heeft ze een dochter in de leeftijdsgroep dat naar de middelbare school mag. “Kijk bijvoorbeeld naar afgelopen carnaval. Er was niks voor hen. Door de plotselinge versoepelingen na de corona pandemie was feesten opeens weer mogelijk. Vanuit jongerencentrum Oase hebben wij als vrijwilligers toen in vier dagen toch een leuke carnaval georganiseerd voor hen.” En met succes.

Feestjes vanaf 11 jaar

Na die carnavalsavonden zagen enkele vrijwilligers van jongerencentrum Oase het helemaal zitten. Samen met Rob en Patricia Meulenbroeks, Maikel en Samantha de Koning en Hans Merks (allemaal ouders van jonge kinderen) wordt nu de handschoen opgepakt om leuke feestjes te organiseren onder de naam Crazy Eventz. Feestjes voor jeugd vanaf 11 jaar in of om jongerencentrum Oase.

Kim vervolgt: “We willen dat jeugd uit Son en Breugel hier een feestje kunnen bouwen, en dat ze hun klasgenootjes uit andere dorpen meenemen. Met frisse ideeën en een leuke sfeer. Met hippe vrijwilligers achter de bar, zodat ze niet het gevoel hebben dat ze bij hun ouders op feest zijn.” Door ieder feest verrassend uit de hoek te komen blijft het spannend hoe vet het feest wordt.

Schuimparty

Het eerste feest staat in de startblokken. Daarvoor hebben de initiatiefnemers een idee van de plank getrokken die zij vroeger zelf altijd heel leuk vonden: een schuimparty. Een feest dat jaren geleden op Koninginnenacht werd gehouden in de Oase, en jeugd uit de wijde omtrek trok. “Op 16 juli hebben we al een groot schuimkanon bij het Zomerspektakel staan. Die kunnen we ‘s avonds gebruiken om een schuimparty te organiseren op de binnenplaats van de Oase.” Als het allemaal gaat passen, wil Crazy Eventz een grote cocktailbus op de binnenplaats hebben waar alcoholvrije cocktails gemaakt worden.

De laatste puntjes voor de schuimparty worden nu op de i gezet. Ook voor het najaar staan al twee feesten gepland. Bij de club van Crazy Eventz ontbreekt het niet aan enthousiasme om die vergeten groep in Son en Breugel eindelijk eens te bieden waar ze naar verlangen. “Feesten waarbij ze uit hun panty kunnen gaan. Dat vinden ze leuk, anders vervelen ze zich kapot want alles is saai”.

Nieuwsgierig geworden naar de feestjes van Crazy Eventz? Houd de Facebookpagina in de gaten.

Post article

Post article