Zoek
Sluit dit zoekvak.

Criminelen opgepakt dankzij oplettende inwoners

politie misdaadmeter inbraak diefstal pallaspad 2 ton
Foto: Pixabay CC0

In de afgelopen weken zijn in Son en Breugel diverse misdrijven voorkomen en zijn verdachten opgepakt dankzij tips van oplettende inwoners.

Na telefoontjes van inwoners heeft de politie onder andere een kledingdief, fietsendieven en 2 inbrekers opgepakt. De politie en de gemeente zijn bijzonder blij met de alerte inwoners. Burgemeester Hans Gaillard: “Dankzij de bijdrage van inwoners zijn deze criminelen zo snel opgepakt. Ik roep inwoners graag op om alert te blijven en 112 te bellen als zij een verdachte situatie zien. Het werkt!”

Waarschuwingsborden

Inbrekers zijn niet blij met alerte inwoners. Dat is ook duidelijk geworden tijdens de preventieve actie met de waarschuwingsborden in de wijk De Gentiaan. Na een golf van auto-inbraken in De Gentiaan riepen gemeente en politie de inwoners van deze wijk op om extra alert te zijn op inbraken en inbrekers. Dat deden zij met behulp van tijdelijke waarschuwingsborden bij de in- en uitvalswegen van deze buurt, met huis-aan-huis verspreide brieven en berichten via websites en de (sociale) media. Ook heeft de politie in deze periode extra gesurveilleerd in de wijk en gerichte controles gedaan in en om de wijk. Na plaatsing van de borden en de verschillende andere acties is in deze wijk geen enkele auto meer opengebroken.

Waarom is het belangrijk om 112 te bellen bij (inbraak)verdachte situaties?

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen of auto’s naar binnen loert, bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan buurtbewoners weten dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer dan 112 gebeld wordt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook voor verdachte situaties waarbij een misdrijf voorkómen kan worden.


Deze video is gesponsord door Fides Video.


Lees meer over criminaliteit