Search
Close this search box.

D66 op de kieslijst bij aankomende gemeenteraadsverkiezing

D66 op de kieslijst bij aankomende gemeenteraadsverkiezing
Foto: D66

Dorpsbelang, VVD, Dorpsvisie, PvdA/Groenlinks, CDA en… D66. Er mengt zich officieel een nieuwe partij in de strijd om de lokale zetels in 2018.

Het verkiesbaar stellen van D66 Son en Breugel voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd door secretaris Ton van Vlerken aangekondigd in een interview met de WeekendBuijteling. Na jarenlang actief te zijn geweest voor de VVD en de JOVD werd Ton benaderd om actief te worden voor D66 in Son en Breugel.

“We hebben vorige week het principebesluit genomen dat het akkoord is dat we in Nuenen, Geldrop-Mierlo en Son en Breugel mee gaan doen.” In 2015 werd aangekondigd dat de afdelingen van Geldrop-Mierlo, Nuenen en Son en Breugel gingen fuseren om zo samen lokale vraagstukken aan te kunnen pakken. D66 Dommelvallei kent nu zo’n 100 leden, maar met de aankomende gemeenteraadsverkiezingen kan dat aantal zomaar eens flink op gaan lopen.

Ton van Vlerken acht de kansen van D66 op enkele zetels groot: als er gekeken wordt naar de Tweede Kamerverkiezingen als uitgangspunt dan zou de partij drie zetels halen. Van Vlerken weet dat de landelijke- en regionale politiek erg verschillen, zeker gezien lokale ontwikkelingen zoals het MFA en een mogelijke fusie momenteel erg veel stof op doen waaien.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play