Zoek
Sluit dit zoekvak.

D66 Son en Breugel uit de startblokken

D66 Son en Breugel uit de startblokken
Foto: Ons Son en Breugel

Met meer veiligheid, meer transparantie en meer kansen voor iedereen als speerpunten trapt D66 Son en Breugel hun campagne voor de gemeenteraadsverkiezing af.

Genodigden verzamelden zich in de aula van basisschool de Bloktempel voor de aftrap van D66 Son en Breugel. De (nieuwe) partij gaat na jarenlange afwezigheid met frisse moed de politieke arena van Son en Breugel betreden, met voorop twee dames: Monique van Zwieten en Yvette Vermeulen. Zij worden gesteund door de overige kandidaten Bob van der Ven, Ron Hendriks, Ton van Vlerken, Steven Elders en Bernhard Wessels.

 

Op uitnodiging kwam Tweede Kamerlid Rens Raemakers naar Son en Breugel. Zijn portefeuille, gericht op jeugd, toezicht en armoedebestrijding, maakte hem volgens de partij de perfecte gast om te vertellen over D66. De jonge politicus wist zichzelf in de gemeenteraad van het Limburgse Leudal in de schijnwerpers te zetten.

Voor D66 staan veiligheid, transparantie en meer kensen voor iedereen voorop. Zo ziet de partij verplicht schoolzwemmen vanaf groep 6 wel zitten, waarbij de gemeente bij moet springen daar waar ouders financiële middelen hiervoor nodig hebben. BOA’s in Son en Breugel moeten meer aandacht kunnen schenken aan preventie en bewustwording bij inwoners. Ook moet het aantal gestationeerde agenten in het dorp omhoog, daar waar het dorp nu onder de richtlijnen zit volgens de partij.

Door middel van een sociale kaart wil D66 Son en Breugel hulp op een laagdrempelige manier inzichtelijk maken. Zo kan iedereen zien hoe zij snel de juiste zorg kunnen krijgen voor hun vraagstukken. Met aandacht voor preventie en voorlichting wil de partij (langdurige) zorg voorkomen. Ook de gemeente moet dichter bij de burger staan, bijvoorbeeld door draagvlak te vragen en burgers mee te nemen in de besluitvorming.

De partij heeft ook twee jonge kandidaten (Yvette Vermeulen is 25 jaar, Steven Elders is 18 jaar) en willen dan ook meer aandacht voor jongeren vragen. Zo moet het vinden van een woning in Son en Breugel voor jongeren makkelijker worden. Ook recreatieve ruimtes en evenementen voor jongeren moeten aantrekkelijker worden. Voor schoolgaande kinderen moeten de voorzieningen voor openbaar vervoer verbeterd worden. Voor zowel jongeren als ouderen moeten nieuwe woonruimte komen, speciaal voor eenpersoonshuishoudens.

De algemene richting van de partij is bekend. Hoe D66 Son en Breugel dit de komende gemeenteraadsperiode aan gaat pakken, zal de komende campagnetijd duidelijk moeten worden. Hete hangijzers, zoals Breugel Bruist en het dorpshuis, moeten binnen de partij nog uitgekristalliseerd worden. Die boodschap moeten zij voor 21 maart duidelijk hebben, als de kiezers van Son en Breugel naar de stembus gaan.