Zoek
Sluit dit zoekvak.

D66 voorop in jeugdraad

Foto: Pixabay

Steven Elders van D66 gaat zich inzetten voor een jeugdraad voor Son en Breugel. De jeugdraad zal advies uitbrengen aan de gemeenteraad over zaken die hun doelgroep aangaan.

De jeugdraad is voor kinderen van groep 8 een mooie kans om meer te leren voor politiek. “Je ziet hoe dingen tot stand komen en hoe het gemeentelijk bestuur werkt. Daarnaast lijkt het mij ook heel leuk voor de jeugd om te doen.” vertelt Steven Elders aan Eindhovens Dagblad.

“Elke basisschool in Son en Breugel mag meedoen. Elke school mag twee vertegenwoordigers uit groep 8 afvaardigen. Twee kinderen die bij elkaar in de klas zitten zijn zelfverzekerd en hebben iemand om op terug te vallen.”

Naast de jeugdraad moet er ook een jeugdburgemeester in het leven worden geroepen. “Een vrijwillige functie voor iemand in de leeftijd van 16 tot 25 jaar. Die moet de jeugdige raadsleden ook buiten de raad vertegenwoordigen bij bijvoorbeeld officiële gelegenheden of andere activiteiten. Hij (of zij) is voorzitter en moet de spil worden tussen de volwassen en de jeugdgemeenteraad.”