Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dansend Nederland verzamelde zich in de Bongerd bij het NK van Avanti

Breugel was even het middelpunt van de Nederlandse showdanssport tijdens het NK, georganiseerd door showdansvereniging Avanti.
Foto: Ons Son en Breugel

Breugel was even het middelpunt van de Nederlandse showdanssport tijdens het NK, georganiseerd door showdansvereniging Avanti.

Van de allerkleinste minioren tot aan de ervaren senioren: diverse showdansverenigingen van de dansbond SVD verzamelden zich vandaag in sporthal de Bongerd voor het Nederlands kampioenschap. De organiserende vereniging SDV Avanti had de sporthal getransformeerd tot een showdanswalhalla voor alle liefhebbers van de sport.

Verenigingen uit verschillende steden en dorpen uit Nederland kwamen naar Breugel, zoals carnavalsvereniging de Pintewippers uit Hapert, dansstudio Let’s Dance uit Kerkrade en carnavalsvereniging Olum uit Helmond. Natuurlijk gaven diverse groepen van showdansvereniging Avanti een optreden om mee te strijden voor de titel.De dansers en danseressen haalden alles uit de kast om nog één laatste keer te spetteren voor de vakkundige jury. Aan de jury de zware taak om alle dansen te beoordelen, waarna zij een cijfer geven. Tel daarbij de toernooiprestaties van de afgelopen paar maanden op, en je hebt per categorie een Nederlands kampioen.

Vlak voor de prijsuitreiking was er nog een klein momentje ingelast voor Tonny Zerstegen. De secretaris van het SVD is al sinds 1994 actief bij het SVD met slechts een enkel jaartje pauze wegens ziekte. Wekelijks is Tonny zo’n 15 tot 20 uur bezig met de bond, naast haar werk bij de gemeente Helmond waar zij over anderhalve maand met pensioen mag. Daarnaast is Tonny ook mantelzorgster voor haar man, waar ze al 45 jaar gelukkig mee samen is. Burgemeester Elly Blanksma van Helmond spelde voor haar inzet een lintje op haar kleding, waardoor ze zich officieel Ridder in de Orde van Oranje Nassau mag noemen.


Lees meer over Avanti


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.