Search
Close this search box.

De Bloktempel zoekt trailer voor belangrijke dode hoek training

De Bloktempel zoekt trailer voor belangrijke dode hoek training
Foto: Wikipedia CC0

Kinderen van basisschool de Bloktempel krijgen een belangrijke cursus over het gevaar van de dode hoek, maar zijn naarstig op zoek naar een trailer.

De dode hoek zit in iedere vrachtwagen. Vooral de rechterzijde van de vrachtwagen is bijzonder gevaarlijk, een kant van de weg waar veel (schoolgaande) fietsers zich opstellen. Ondanks allerlei extra (verplichte) spiegels blijft de dode hoek aan die kant bestaan.

Basisschool de Bloktempel organiseert daarom een speciale training. Heike Bosch vertelt over de training: “tijdens deze dag willen we de leerlingen van de Bloktempel laten zien dat een vrachtwagen verschillende dode hoeken heeft. Met een dode hoek bedoelen we de plekken rondom de vrachtwagen waar je niet te zien bent voor de bestuurder van de vrachtwagen. Dit willen we de kinderen laten ervaren door ze om de vrachtwagen en trekker heen te laten lopen. De chauffeur filmt de kinderen. Hierna zien de kinderen het filmpje weer terug in de klas. Hopelijk kunnen we hiermee een ongeval in de toekomst vermijden.”

Er is alleen een klein probleempje: de vrachtwagen is geregeld, maar een trailer ontbreekt nog. “DAF heeft een vrachtwagen ter beschikking gesteld. Maar om dit tot een succes te maken hebben we nog wel een oplegger of trailer nodig om de werkelijkheid goed na te bootsen.” Heike doet daarom een oproep aan eenieder die een dagje een trailer of oplegger kan missen.

Heb jij een trailer of oplegger die basisschool de Bloktempel kan lenen? Neem dan contact op via hjager@zonnet.nl of 06-37436724.


Lees meer over de Bloktempel


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.