De gerechten van LXRY BBQ Bandits moeten geheim blijven

Chef-kok Hans van der Loo en slager Paul Geven bij de barbecue
Foto: Ons Son en Breugel

In het diepste geheim werken de LXRY BBQ Bandits aan hun gerechten voor het WBQA Wereldkampioenschappen BBQ 2022 in het Belgische Torhout. Een zeer select groepje mocht toch komen proeven.

Het lijkt in de binnentuin van hotel La Sonnerie als of er ieder moment een feestje uit kan breken. In werkelijkheid is slechts een select groepje van vertrouwelingen uitgenodigd om plaats te nemen. Na enkele weken voorbereiding is team LXRY BBQ Bandits klaar om te laten proeven wat zij willen gaan bereiden tijdens de WBQA Wereldkampioenschappen BBQ 2022.

Chef-kok Hans van der Loo en slager Paul Geven zijn in het diepste geheim bezig geweest om het team klaar te stomen voor het WK. De geheimzinnigheid is nodig, omdat ze de moordende concurrentie geen tipje van de sluier willen geven. De mix van een chef-kok voor de juiste combinatie van ingrediënten en een slager die verstand heeft van lekker vlees bereiden moet LXRY BBQ Bandits de titel gaan bezorgen.

Barbecue walhalla

2 tot en met 4 september 2022 tovert het Belgische plaatsje Torhout voor één weekend om tot het barbecue walhalla van de wereld. Het dorpje ruwweg zo groot als Son en Breugel trekt alles uit de kast om gasten uit heel de wereld de beste gerechten op de barbecue te laten bereiden. En op die deelnemerslijst staan ook Nederlandse teams.

De teams moeten ieder zes gerechten voorbereiden: een visgerecht, een kipgerecht, twee varkensgerechten, een rundgerecht en een dessert. Strikte regels moeten er voor zorgen dat iedereen op een ‘level playing field’ gerechten kan bereiden voor de jury. De jury oordeelt op presentatie en smaak. Ook zijn er prijzen voor degene die het meest in de smaak valt bij het publiek.

Slager Paul Geven bij de barbecue

Kritisch

Terug naar La Sonnerie. Terwijl Hans en Paul staan te zwoegen achter hun Big Green Egg en Primo barbecues, kijken de genodigden over hun schouders mee. Onder hen vier koks, die de barbecue meesters het hemd van het lijf vragen. Over de competitie, maar vooral ook over de gerechten die op de barbecues liggen. Ieder plus- en minpunt bij het bereiden en het proeven wordt genoteerd, om de gerechten nog beter te maken.

Zelf zijn de bandits het meest kritisch over hun wijze van presentatie. Een belangrijk aspect van de competitie. Ieder gerecht dat voorgeschoteld wordt, wordt een beetje anders op het bord gelegd. Ook rond de barbecue is presentatie belangrijk tijdens de competitie. Daarom heeft het team de hulp ingeroepen van zangeres Nancy van Heeswijk, die mee naar Torhout gaat om de gerechten te ‘verkopen’ aan alle barbecuefans.

Chef-kok Hans van der Loo bereidt eten

Busreis

LXRY BBQ Bandits hebben nog enkele weken om hun gerechten te optimaliseren voor de wedstrijd. Ze leggen voor zichzelf de lat in ieder geval hoog. Het team wil met barbecuefans uit de regio vanuit Son en Breugel met bussen naar Torhout vertrekken, om het weekend voor iedereen een beleving te maken. Zo kan iedereen proeven van barbecuegerechten uit zuid-, midden- en noord Amerika, Europa en Afrika.

Mensen die geïnteresseerd zijn in het WK avontuur van de LXRY BBQ Bandits kunnen mee. Zondag 4 september rond 09:00 uur vertrekt de bus vanaf hotel La Sonnerie. Meer informatie vind je op de Facebookpagina van LXRY BBQ Bandits.

Post article

Post article