Search
Close this search box.

De jeugdtent: geen betere plek voor de jeugd

Jeugdtent
Foto: Ons Son en Breugel

De tent staat er prachtig bij op het Oranjeveld. Wellicht niet zo groot en bombastisch als de grote broer op het Kerkplein, maar de jeugdtent hoeft er zeker niet voor onder te doen.

De tent is de eerste twee avonden volgens de organisatie door zo’n 150 tot 175 carnavalsgangers bezocht. Het contrast met andere evenement locaties zoals de cafés en de tent is groot, maar de tent staat er ook niet om de concurrentie aan te gaan. Het moet een speciale plek zijn waar de jeugd van Son en Breugel, die op de andere locaties geen onderdak (mogen) krijgen en daardoor niet hun heil te hoeven zoeken in ‘zuipketen’.

IMG_3453

Aan alles is gedacht. De firma Foolen heeft 11m2 aan schermen op het podium gezet voor een visueel spektakel. Ook het licht en geluid wordt door hen verzorgd en hoeft niet onder te doen voor het zware geschut in de grote tent. Er zijn goede DJ’s en leuke artiesten. Bij de optredens van de Double DJ’s en de Gebroeders Ko zong het aanwezige publiek uit volle borst mee. En de langste polonaises zijn niet te vinden in de grote tent, het Raadhuis of ’t Hart van Son, maar op het Oranjeveld.

Een veilige omgeving

De tent staat onder toeziend oog van de tientallen vrijwilligers die een veilig carnaval wensen voor hun jeugd. Misschien iets te goed: de vele ogen in de tent kunnen de jeugd een misschien wat beklemmend gevoel geven. Ook de blaastest die bij de entree bij twijfel wordt afgenomen is voor ouders een goed gebaar maar wordt ook met vraagtekens ontvangen. De tent is en blijft een veilige omgeving: de jeugd kan niet zomaar naar buiten en rond gaan zwerven, iets wat bijvoorbeeld in de Oase veel gebeurde. Overlast wordt hierdoor tot een minimum beperkt.

IMG_3498

Omliggende dorpen, zoals Sint-Oedenrode en Nuenen, hebben minder strakke teugels. Er is geen blaastest nodig om binnen te komen, waardoor minderjarige tieners soms in beschonken toestand toch binnenkomen. En ook de grote tent op het Kerkplein blijft, voor het gevoel van vele bezoekers, getergd worden door minderjarige jeugd die maar één doel lijken te hebben: in een minimale tijd zo maximaal mogelijk drinken.

Aan de organisatie ligt het in ieder geval niet dat de bezoekersaantallen nog niet optimaal zijn. Er is voor de jeugd in Son en Breugel geen betere plek van de tent op het Oranjeveld, dus als jij tussen de 12 en 17 jaar bent ben je van harte uitgenodigd.

Lees ook