De jury van Maestro 2017 boordevol ervaring en muzikaliteit

De jury van Maestro 2017 boordevol ervaring en muzikaliteit
Foto: Ons Son en Breugel/Pieter Melisse
Nieuws

Nu de Maestro’s de laatste weken van de voorbereiding in gaan en druk aan het oefenen zijn op de door hen toegewezen muziekstukken, is het tijd om de jury van deze avond aan je voor te stellen.

Zij krijgen de moeilijke taak om de Maestro’s te beoordelen en uiteindelijk de winnaar van Maestro Son en Breugel 2017 vast te stellen. Harmonie Pro Honore et Virtute stelt graag de juryleden aan je voor.

Martien Maas

Martien Maas studeerde aan het Brabants Conservatorium te Tilburg de hoofdvakken Piano docerend musicus, Piano uitvoerend musicus, directie en Schoolmuziek. Tegenwoordig is Martien als correpetitor en als voorzitter van de examencommissie verbonden aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Hij is als dirigent verbonden aan harmonie De Vriendenkrans Heel, de Koninklijke Harmonie Deurne en de Politieharmonie Oost Brabant. In Son en Breugel is Martien natuurlijk vooral bekend als voormalig dirigent van harmonie Pro Honore Et Virtute. Na 24 jaren nam hij afgelopen 3 februari afscheid als dirigent en werd hij opgevolgd door Johan Smeulders.

Johan Smeulders

Daarmee hebben we ook meteen het tweede jurylid genoemd. Johan Smeulders is opgegroeid in Nuenen. In juli 2015 is hij cum laude afgestudeerd voor de ‘Bachelor of Conducting Arts’ aan het Koninklijk conservatorium te Den Haag en op 10 april jongstleden heeft hij het diploma ‘Master of Conducting Arts’ behaald. Vanaf zijn 16e jaar heeft hij al kennis en ervaring mogen opdoen als dirigent bij verschillende (jeugd)orkesten. Behalve dirigent van Pro Honore et Virtute is Johan ook als dirigent verbonden aan fanfare Ons Genoegen uit Oirlo, harmonieorkest St. Cecilia Oerle, harmonie St. Caecilia Lieshout en het gezamenlijke jeugdorkest van Knegsel en Wintelre. Naast zijn werkzaamheden als dirigent is Johan euphoniumspeler bij Brassband Rijnmond uit Rotterdam.

Foto: Pieter Melisse

Pieter Melisse

Het derde en laatste jurylid is Pieter Melisse. Pieter speelt al 33 jaar trompet. De opleiding hiervoor heeft hij bij Pro Honore et Virtute gevolgd. In de loop der jaren is muziek wel zo’n beetje de rode draad in zijn leven geweest. Pieter heeft in tal van orkesten gespeeld, waaronder het harmonieorkest van Pro Honore et Virtute, de Bloaskaken, de Bigband, de Eigenheimermuzikanten, de Drie Donken Blaaskapel en de Philips Harmonie. Alles bij elkaar heeft Pieter bij de diverse blaaskapellen ook 20 jaar als muzikaal leider gefungeerd. De afgelopen 10 jaar heeft deze muzikale duizendpoot zijn muzikale hobby verder uitgebreid met het maken van audio opnames. Momenteel heeft hij zijn eigen studio, The Trumpet Factory, van waaruit hij als sessiemuzikant voor studio’s in heel Nederland werkt, maar ook CD opname’s maakt voor andere muzikanten.

Een driekoppige jury die bol staat van de muzikaliteit en veel ervaring heeft in de harmoniewereld. Op 10 juni zullen zij de zes Maestro’s beoordelen op onder andere hun dirigeerkwaliteiten, hun muzikale gevoel en de overdracht van het karakter van de stukken op het orkest.

Heb je nog geen kaartje voor Maestro? Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar bij cafetaria Spierings en café restaurant de Zwaan. Meer informatie vind je op de speciale Maestro concertpagina van Harmonie Pro Honore et Virtute of via de link op de homepage.

 


Lees meer over Maestro 2017


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play

Post article

Post article