Zoek
Sluit dit zoekvak.

De koophuizen van jouw dromen staan gewoon in Son en Breugel

De koophuizen van jouw dromen staan gewoon in Son en Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

De huizenmarkt trekt aan, dus wij speurden Funda af naar de duurste koophuizen in ons dorp die misschien voldoen aan jouw wensen.

Houtens 9

Vraagprijs: 1.495.000 euro k.k.

Nog maar net uitgebouwd, of hij staat al te koop. Deze woonboerderij van 371 vierkante meter staat langs het Wilhelminakanaal in ’t Zand, vlakbij de Houtense brug. En wie 371 vierkante meter woonruimte al veel vindt moet niet schrikken van de totale oppervlakte van het perceel: bijna 5000 vierkante meter. Door de elektrische toegangspoort kom je echter niet zo gemakkelijk het perceel op.

Het huis is nog maar 20 jaar oud en biedt ruimte aan een grote familie. Door de zonnepanelen is de elektra kostendekkend en door de warmteterugwininstallatie met airco is het in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel. Er zijn maar liefst zeven slaapkamers, waarvan eentje met twee inloopkasten. Is dit alles net even iets te veel, dan is er een mogelijkheid tot splitsing van de woning of praktijk/kantoor aan huis.


Zandstraat 37

Vraagprijs: 1.295.000 euro k.k.

Net buiten het centrum vinden we deze dertig jaar oude villa van 325 vierkante meter met negen kamers op een perceel van 4.634 vierkante meter. De vier slaapkamers zijn voorzien van inloopkasten en de ‘master bedroom‘ heeft een eigen badkamer met douche, dubbele wasbak en toilet. De overige bewoners kunnen gebruik maken van de tweede badkamer met ligbad.

Heb je twee auto’s? Mooi, want dit huis heeft een dubbele vrijstaande garage, gebouwd in 1997 (samen met de woonkeuken en tuinkamer). Je hoeft je auto niet eens uit om de deur te openen door de elektrische overheaddeuren. Door de beschutting kijkt niemand jouw huis zomaar binnen. Dit geeft vanuit de tuinkamer ook een mooi uitzicht, als je je champagne opdrinkt.


Vlinderlaan 2

Vraagprijs: 1.240.000 euro k.k.

Een statig koophuis met ongeveer 340 vierkante meter woonruimte op een bescheiden perceel van 1277 vierkante meter. Achter de deur vinden we een riante living, separate eetkamer, een sfeervolle leefkeuken, een volwaardige bijkeuken, tussenportaal, vier slaapkamers, twee badkamers en een zeer groot souterrain met vijfde slaapkamer met douche. Voor de levensgenieters onder ons: het huis heeft ook een originele wijnkelder.

Het huis is op vele plaatsen afgewerkt met hout, zoals de trap, de woon- en eetkamer. Ook vinden we Belgisch hardstenen tegelvloer met vloerverwarming in onder andere de entree en de keuken. Ook aan veiligheid is gedacht door een alarmsysteem dat verbonden is aan een meldkamer. Zorgen maken over het platte dak is niet nodig, deze is in 2016 nog vernieuwd.


De Kuilen 1A

Vraagprijs: 1.050.000 euro k.k.

Wil je niet in het drukke dorp wonen? Dan is dit huis in het buitengebied je op het lijf geschreven. Het relatief jonge huis is in 2002 opgeleverd en heeft een woonoppervlakte van 243 vierkante meter op een zeer riant perceel van 5.500 vierkante meter. Het uitzicht is er prachtig, door de landschapsarchitect aangelegde tuin, een vijverpartij en aangrenzend weiland. Opvallend is de goed onderhouden rieten kap.

Ook binnen is het genieten, met acht kamers waarvan vier slaapkamers. Ook zijn er twee badkamers om echtelijke ruzies te voorkomen. Kookliefhebbers kunnen hun hart ophalen dankzij de keuken die van alle gemakken is voorzien. De zolder biedt voldoende mogelijkheden voor extra slaap-, hobby- of fitnessruimte. Hadden we al gezegd dat er een garage met carport is?


Vlinderlaan 4

Vraagprijs: 995.000 euro k.k.

Last but not least, de jongste van alle koophuizen in deze lijst. Voor dit huis uit 2004 gaan we wederom naar ’t Zand, met 290 vierkante meter woonplezier op 1000 vierkante meter grond. De woonkamer heeft een grote glazen pui en openslaande deuren naar het terras achter de woning. Voor de ondernemers onder ons is het fijn om te weten dat het huis een kantoor heeft, dat eventueel ook omgebouwd kan worden tot extra slaapkamer.

Of je extra slaapkamers nodig hebt weten we niet, want van de zeven kamers zijn er vier slaapkamers. Wie veel water drinkt of veel vezels eet vindt de twee aparte toiletten vast fijn om te horen. Door het centrale stofzuigsysteem hoef je niet te zeulen met een zware stofzuiger, die heb je gewoon altijd bij de hand. Je zit er lekker warmpjes bij dankzij HR++ glas en energielabel A.