Zoek
Sluit dit zoekvak.

De kringloopwinkel verhuist naar Ekkersrijt 3104a

De kringloopwinkel verhuist naar Ekkersrijt 3104a
Foto: Wikipedia CC0

Het college van burgemeester en wethouders besluit medewerking te verlenen aan een omgevingsvergunning om de kringloopwinkel op adres Ekkersrijt 3104a mogelijk te maken.

De kringloopwinkel in de Nieuwstraat wordt door onze inwoners goed gewaardeerd en voorziet duidelijk in een behoefte. Vanwege de realisatie van nieuwbouw op deze plek in de Nieuwstraat heeft de kringloopwinkel een nieuwe locatie nodig.

Samen met de gemeente heeft de ondernemer naar een nieuw locatie voor de winkel gevonden op Ekkersrijt (Ekkersrijt 3104a). Hoewel de kringloopwinkel bestemmingsplan-technisch niet direct op de voorziene locatie past, ziet het college in samenspraak met de kringloopwinkel, voldoende argumenten om de functie van kringloopwinkel op de nieuwe locatie voor onze inwoner voort te zetten.

Het college is van mening dat de kringloopwinkel om meerdere redenen in ons dorp past. Hergebruik van goederen past goed in de duurzaamheidsdoelen. Op het gebied van ’social return’ biedt de kringloop werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo werkt de kringloopwinkel nauw samen met de milieustraat, waar men in het kader van de afvalscheiding een kleine werkplaats inricht voor het demonteren van meubels.