Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Landing nog twee maanden dicht, schuldvraag blijft open

Kom naar het Daaf van Veenendaaltoernooi van handbalvereniging Apollo
Foto: Ons Son en Breugel

Wie verantwoordelijk is voor de constructiefout in sporthal de Landing zorgt er voor dat clubs mogelijk pas in 2019 weer kunnen sporten in de hal.

De gemeente is in overleg met aannemersbedrijf van Stiphout, die het stokje overnam van bouwbedrijf Vannel na hun faillissement, over wiens schuld het is dat de plafond- en gevelplaten ondeugdelijk zijn bevestigd. “We zijn nog in kort overleg met de aannemer,” zegt wethouder Jan Boersma. “We gaan eerst in gesprek met degene die het uitgevoerd heeft want die mag ook zijn eigen zaken herstellen als ‘ie dat wil. Mocht dat op de korte termijn leiden tot conclusies dan wordt het gemaakt.”

“Wat ik overzie is dat er veel technische gebreken zijn. Dit is nu een dermate climax dat het gebouw dicht moet. Als je kijkt is het gewoon een constructiefout. Dat moet hersteld worden, die hal kan niet zo lang dicht. Dat kost tijd en dat is een hoop werk. Alle platen moeten er uit en moeten opnieuw vastgezet worden.”

“De afspraken met van Stiphout worden nu besproken om te kijken wat daar onder valt, wat niet en hoe we daar uit komen. Dat kan een heel kort gesprek zijn qua tijd, het moet hersteld worden.”

Eerst herstellen en daarna pas overleg voeren over wie verantwoordelijk is lijkt geen optie. “De bouwer moet je in de gelegenheid stellen om het te herstellen. De vraag is wie het gaat herstellen en als van Stiphout zegt dat het hun fout is en zij het gaan herstellen, dan hebben zij daar recht op. Die twee maanden waren sowieso nodig geweest om het te herstellen.”

Door de schuldvraag kan het nog minimaal twee maanden duren voordat sporthal de Landing weer gebruiksklaar is. Mogelijk kunnen verenigingen pas weer in 2019 sporten in de hal. Verenigingen moeten noodgedwongen uitwijken naar bijvoorbeeld sporthal Naastenbest in Best, zoals handbalvereniging Apollo doet. De gemeente is in overleg om te kijken hoe zij de verenigingen kunnen helpen aan tijdelijk onderdak.