De Linden meerdere malen per dag gebeld met vragen over vaccinaties

Spuit trekt een vaccin uit een flesje
Foto: Pixabay CC0
Nieuws

Medisch Centrum de Linden is dagelijks druk bezig om vragen over de coronavaccinatie te beantwoorden. Twee veel gestelde vragen: wanneer ben ik aan de beurt en mag ik voorrang?

Medisch Centrum de Linden aan het 17 Septemberplein krijgt meerdere malen per dag telefoontjes over de vaccinatie tegen corona. Twee vragen die regelmatig terugkomen zijn vragen over wanneer mensen hun oproep krijgen voor de prik en of mensen voorrang kunnen krijgen. Omdat de coördinatie van de vaccinatie landelijk is georganiseerd, heeft De Linden weinig invloed op wie wanneer een oproep krijgt.

Wie een griepprik ontvangt, ontvangt binnenkort een oproep voor een coronavaccinatie. “Als u jaarlijks een oproep voor de griepprik krijgt dan ontvangt u de komende weken een uitnodiging voor de coronavaccinatie,” zegt Medisch Centrum de Linden op Facebook. Wie geen griepprik ontvangt ontvangt vanzelf een oproep. “Wanneer u de uitnodiging precies krijgt weten wij niet. Wij doen dit niet zelf en hebben hier dus ook geen invloed op.”

“Hebben geen reservelijst”

Ook zijn er mensen die bellen omdat ze graag eerder een coronavaccine krijgen. “Veel mensen willen, om verschillende redenen, met voorrang gevaccineerd worden. Dit is niet mogelijk. Het is echt afwachten op een oproep van de overheid. Wij kunnen niet voor u regelen dat u eerder een vaccinatie kunt krijgen en hebben ook geen reservelijst.” Wie een eerste prik heeft gehad van het medisch centrum krijgen vanzelf een oproep voor een tweede.

Op de website www.coronavaccinatie.nl kun je meer informatie vinden over de vaccinatie en zien wanneer je een oproep kunt verwachten.

Post article

Post article