Search
Close this search box.

De OchtendBuijteling stopt bij Radio S&B

Radio S&B OchtendBuijteling
Foto: Ons Son en Breugel

De kersverse lokale omroep ziet na drie weken al het eerste programma verdwijnen: de OchtendBuijteling.

Luisteraars die afgelopen zaterdag afstemden op Radio S&B werden verrast door de afwezigheid van het populaire programma De OchtendBuijteling. Het radioprogramma van Toine Buijtels en sidekick Dani Spooren is van de programmering gehaald na een confrontatie tussen Toine en de werkgroep.

“Ik heb met pijn in het hart moeten besluiten om te stoppen met iets waar ik mijn hele ziel en zaligheid in heb gestopt” schrijft Toine op de Facebookpagina van de OchtendBuijteling. Hij was het niet eens met genomen beslissingen, die in zijn ogen contraproductief werken. “Gemaakte afspraken om de communicatie te verbeteren werden door leden van de werkgroep na anderhalve week al niet meer nagekomen, dat was de druppel.”

“Programmamaker Toine Buijtels heeft besloten dat zijn programma De Ochtendbuijteling niet past binnen de weg die de werkgroep voor de gestage groei van Radio S&B voor ogen heeft. Wij respecteren zijn keuze en willen Toine en zijn sidekick Dani Spooren danken voor hun inzet in de afgelopen weken.” laat Radio S&B weten via een persbericht.

SamenLoop Voor Hoop

Achter de schermen waren Toine en de werkgroep van Radio S&B druk bezig om een marathonuitzending te maken om geld in te zamelen voor de SamenLoop Voor Hoop. Hier is veel organisatorisch werk voor nodig waarbij de apparatuur nog ontbrak. Toine heeft vrijwillig heel wat uren gespendeerd om tot een goede compromis tussen kosten en kwaliteit te komen, maar voelde zich tegengewerkt door de werkgroep die beslissingen uitstelde of afkeurde. Ondanks de goede wil raakte Toine dusdanig gefrustreerd dat hij besloot op te stappen. Of de uitzending omtrent de SamenLoop Voor Hoop doorgaat is nog niet bekend.

Ondertussen werkt Toine door aan zijn programma die op een andere manier te horen zal zijn. Het format zal hetzelfde zijn: een informatief, gezellig en af en toe prikkelend actualiteitenprogramma.


Lees meer over de OchtendBuijteling en Radio S&B