De Ons Son en Breugel Weekflits van 19 juli 2021

Rutger van der Heijden op de set van de Weekflits
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Deze week in Ons Son en Breugel Weekflits: zou er muziek zijn van de harmonie op het Kerkplein, wordt er gesproken over een plan voor 25 duurzame prefab woningen en kan de jeugd van Son en Breugel zich uitleven op de velden van SBC.

Daar zat muziek in

Hier had ik een heel stuk geschreven over het klapstoelenconcert van harmonie Pro Honore Et Virtute. Na een jaar in de ijskast te hebben gestaan zou komende donderdag een nieuwe editie zijn. Ware het niet dat de weer aangescherpte coronamaatregelen nu roet in het eten gooien. De organisatie gaat nog kijken of er na de zomervakantie in september ruimte is om toch nog een klapstoelenconcert te organiseren. Dat lees je dan natuurlijk op Ons Son en Breugel.

Huisje, boompje, beestje

Duurzaam wonen zonder dure grond en dure stenen? De gemeenteraad praat donderdag over een initiatief om duurzame prefabwoningen mogelijk te maken op een lap grond aan de Bijenlaan. Het plan voor Bijenhof omvat ongeveer 25 kleine woningen die gedurende 30 jaar staan op een erfprachtconstructie, waardoor je geen grond aan hoeft te kopen. We zijn erg benieuwd naar de verdere uitwerking van de plannen. Meer lees je hier.

Het gras is altijd groener

SBC opent vanaf deze week op woensdagen en vrijdagen haar deuren voor de jeugd van Son en Breugel. Van 14:00 tot 17:00 uur is er de mogelijkheid om op de grasvelden te voetballen. Er is toezicht door vrijwilligers van SBC om alles in goede banen te lijden en te zorgen dat de regels gevolgd worden. De regels staan hier en houd je daar netjes aan, want anders kan SBC besluiten

Check de weekflits

Iedere week op de hoogte blijven wat er die week te beleven valt in Son en Breugel? We publiceren de weekflits iedere week op maandagen op Youtube, de stories op Instagram en Facebook en TikTok. Zelf een evenement toevoegen in de agenda van Ons Son en Breugel kan door dit formulier in te vullen of natuurlijk via email: redactie@onssonenbreugel.nl.

Post article

Post article