De oplossing voor hoogteprobleem de Bontstraat: een aflopende stoep

De aflopende stoep in de Bontstraat
Foto: Ons Son en Breugel

Over een lengte van zes meter en een diepte van ongeveer dertig centimeter is een helling gemaakt in de stoep van de Bontstraat. Hiermee kunnen rollators en rolstoelen veilig van het trottoir gebruik maken.

Toen oplettende dorpsgenoten zagen wat er bij de wegwerkzaamheden in de Bontstraat gebeurde, waren er veel vragen. De weg werd opnieuw geasfalteerd om de nieuwe woningen van De Nieuwe Vloed goed bereikbaar te maken. Het asfalt kwam echter tientallen centimeters hoger te liggen dan de nog aanwezige stoep. Een zorgwekkende ontwikkeling, met Berkenstaete en Zonhove op steenworp afstand. Ook een poortdeur en inrit zou hinder ondervinden van het hoogteverschil.

Uitvoerder H. Kuipers B.V. stelde het Eindhovens Dagblad gerust: er is een oplossing. De oplossing is een aflopende stoep van zes meter lang en enkele tientallen centimeters diep. Ook zijn er enkele paaltjes geplaatst, zodat je niet zomaar het gat in rijdt. De hellingsgraad is volgens de uitvoerder geschikt voor rollators en rolstoelen. Ook de poort kan nu weer gebruikt worden.

Post article

Post article