De reis om de wereld in 80 dagen van de harmonie krijgt vorm

De reis om de wereld in 80 dagen van de harmonie krijgt vorm
Foto: Harmonie Pro Honore et Virtute

Al eerder berichtte Ons Son en Breugel over het project Reis om de wereld in 80 dagen van harmonie Pro Honore et Virtute. Opnieuw is er nieuws te melden over dit bijzondere project. Want naast het harmonieorkest wat momenteel keihard repeteert op alle muziekstukken, stappen steeds meer deelnemers aan boord om samen deze reis mee te maken. Goed om deze hier kort voor te stellen.

Als harmonie voelen zij zich bij dit project enorm gesteund door het nieuwe bestuur van het Vestzaktheater en Foolen Audio en Light die zich samen met ons inzetten om er weer iets prachtigs van te maken. Want ook voor hen is het nieuw dat ze als orkest in de zaal zitten en het publiek kan genieten op een oplopende tribune in de zaal en op het podium.

Alex van Hove

Foto: Alex van Hove

 

Wat is een muzikale reis zonder artiesten? Als Phileas de overtocht over de oceaan heeft gemaakt komt hij terecht in de Big Apple. Tijdens onze reis zal hier een rol zijn weggelegd voor rasartiest Alex van Hove. Als tienjarig jongetje stond Alex al op het podium. En nu vele jaren later weet hij niet meer hoeveel voorstellingen er gevolgd zijn. Naast acteren en zingen speelt Alex ook saxofoon en is hij verbonden geweest aan meerdere muziekkorpsen. Tegenwoordig speelt hij alleen nog bij gelegenheid. En nu mag hij meereizen met het harmonieorkest van Pro Honore et Virtute. Als zanger? Als acteur? Als saxofonist? Tja… Daar kom je alleen maar achter door zelf te komen genieten van een van de voorstellingen van Reis om de wereld in 80 dagen. Met veel genoegen kijkt ook Alex uit naar het gezamenlijke optreden en hopelijk zijn jullie allen daar getuige van.

Mara’s Dansstudio

De reis voert Phileas Fogg ook naar het mysterieuze Midden-Oosten. In deze sprookjeswereld van 1000 en één nacht wordt hij betoverd door de zwoele bewegingen van een van de buikdanseressen van Mara’s Dansstudio, een dansschool voor en door vrouwen, met een eigen studio op de Vresselseweg in Son en Breugel. Waar zij voor staan? Even tijd voor jezelf, lekker bewegen op muziek, plezier maken en de dagelijkse beslommeringen thuis laten. Het leven vieren door te dansen. Tijdens onze Reis om de Wereld in 80 dagen zul je dan ook oren en ogen te kort komen bij hun zwoele optreden.

Joris Zillekens

Tijdens een wereldreis kom je zo maar van alles tegen. Zo komt Phileas zomaar in een echte arena terecht. Een arena waarin Joris Zillekens zijn kunsten zal vertonen. Op jonge leeftijd werd Joris al “besmet” met het circusvirus en sindsdien speelt het circus een belangrijke rol in zijn leven. Jarenlang is Joris artiest en begeleider geweest bij een kindercircus en sinds zes jaar heeft hij zijn eigen probeercircus voor workshops, kinderfeestjes en optredens in de omgeving van Eindhoven.

Ook eenmaal op de bestemming aangekomen is de reis niet voorbij. Tijd om na te genieten van de voorstelling en nog in het avontuur te blijven. In de foyer van het Vestzaktheater kunnen we gezellig naborrelen. Na de twee middagvoorstellingen bieden we het publiek de gelegenheid om enkele workshops te volgen. Altijd al willen buikdansen? Dan krijg je nu de kans door mee te doen met een workshop van Mara’s Dansstudio. Eens ervaren om in het circus op te treden? Laat je dan verrassen door de kunsten van Joris Zillekens en leer zelf jongleren of op een bal lopen. Iedereen die kennis wil maken met lekker eten uit andere culturen nodigen we, in navolging van het International Food Festival, uit voor een internationale proeverij van hapjes.

De belangstelling voor de Reis om de wereld is inmiddels erg groot. Mensen die er nog aan denken om kaarten te kopen voor een voorstelling adviseren we om snel te zijn, want vol is vol. De kaarten à 7,50 euro zijn verkrijgbaar bij Boudewijns Lederwaren, Cafetaria Spierings, in het Vestzaktheater tijdens de repetitie op donderdag tussen 20:00 uur en 21:30 uur, of te bestellen per mail via kaartverkoop@phev.nl. De harmonie maakt van elke voorstelling een ware belevenis voor jouw gezin, buurtgenoten, of vrienden. Ook mogelijk als een origineel Sinterklaascadeau. De laatste reisinformatie is ook te vinden op www.phev.nl/reisomdewereld.

Post article

Post article