Search
Close this search box.

De scholen zijn weer begonnen

Foto: Gemeente Staphorst

Vandaag, op maandag 31 augustus is de schoolvakantie afgelopen. Daarom hangen ook de spandoeken langs de weg met ‘De scholen zijn weer begonnen’.

De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen, of ze nu zes of zestien jaar oud zijn. De spandoeken moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die nu na de zomervakantie weer naar school gaan.

Kinderen zijn bijvoorbeeld impulsief, doen soms onverwachte dingen en hebben een beperkt besef van gevaar. Jonge kinderen hebben moeite met het inschatten van afstand en snelheid. Pas vanaf ongeveer 10 jaar kunnen kinderen goed in een rechte lijn fietsen, zonder te slingeren achterom kijken en hun hand uitsteken.

Wees alert
Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. U en andere verkeersdeelnemers zien na lange tijd weer schoolgaande kinderen op de weg. Hoe meer iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.

Met dank aan onze collega’s van Staphorst Nieuws.