De Smickel krijgt eerste Goed Gefrituurd keurmerk sinds lockdown

Thijs van Leeuwe van restaria de Smickel met het Goed Gefrituurd keurmerk
Foto: Frituurcentrum

Afgelopen week ontving restaria de Smickel uit Breugel het felbegeerde Goed Gefrituurd keurmerk van het Nederlands Frituurcentrum.

Recentelijk heeft restaria de Smickel in Breugel een audit en uitgebreid beoordelingsgesprek gehad om het Goed Gefrituurd keurmerk te mogen ontvangen. Met goed gevolg, want afgelopen maandag kreeg eigenaar Thijs van Leeuwe het certificaat uit handen van Frans van Rooij, directeur van het Nederlands Frituurcentrum. En het was een bijzondere overhandiging: het was de eerste uitreiking van het certificaat sinds de lockdown in 2020.

Restaria de Smickel heeft volgens Frituurwereld een formidabele score gehaald. Het bedrijf had op basis van feedback van onder andere een ‘mystery guest’ enkele positieve veranderingen doorgevoerd, wat goed in de smaak is gevallen bij het Nederlands Frituurcentrum. “Bij het Goed Gefrituurd-keurmerk draait het om de pijlers Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid. Alle drie zijn bij dit bedrijf dik in orde.

Met het Goed Gefrituurd keurmerk laat de Smickel zien aandacht te hebben voor goed gefrituurd eten. Het keurmerk ziet onder andere toe op gebruik van hoogwaardige producten en vakkennis, of het bedrijf voldoet aan de normen van het NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit), er een veilige werkomgeving is, of er aandacht is voor zuiver frituurvet en er gedacht wordt aan het milieu door afvalscheiding en energiebesparende maatregelen.

Post article

Post article