Search
Close this search box.

De Sonnewijzer maakt dorp groener met speciale plantenbakken

De Sonnewijzer maakt dorp groener met speciale plantenbakken
Foto: Ons Son en Breugel

De kinderen van basisschool de Sonnewijzer maakten hun vingers vies door speciale bloembakken met speciale bloemen aan te planten om bijen in het dorp meer ruimte te geven.

Imkercollectief de Honingtuin, die in 2017 de Frans Zaal-bokaal won, besloot om hun prijs terug te investeren in het dorp. Samen met hoveniersbedrijf Swinkels-Gruijthuijsen werd besloten om plantenbakken te plaatsen in het dorp. De Honingtuin zorgt nu met speciale zaden die ieder jaar groeien dat bijen in het dorp meer ruimte krijgen. De vier bakken zijn gesponsord door Swinkels-Gruijthuijsen.

Aan de kinderen van de Sonnewijzer de schone taak om deze bakken feestelijk aan te planten. Imke en Sophie van de school wonnen met hun idee voor een duurzame school de Jeugd In ’t Groen prijs, waarop zij de eer kregen om te bepalen waar de bakken in het dorp zouden komen en samen met hun klas aan te planten.

Er zijn in totaal vier bakken. Eentje bij Berkenstaete, zodat de oude mensen op een bankje kunnen genieten van de bloemen en bijen. Eentje bij het Vestzak, zodat alle inwoners van Son en Breugel hier van kunnen genieten. De laatste twee bakken komen op het schoolplein van de Sonnewijzer, zodat de kinderen er goed voor kunnen zorgen. Er wordt nog nagedacht om plaquettes aan te brengen op de bakken ter nagedachtenis aan het heugelijke feit.

De Sonnewijzer maakt dorp groener met speciale plantenbakken