Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Stoerderij wil subsidie doneren

de Stoerderij
Foto: Pixabay CC0

De Stoerderij krijgt automatisch subsidie, maar Arjan doneert het geld liever aan een goed doel.

Boer Arjan Swinkels vertelt aan het Eindhovens Dagblad wat hij doet met de subsidies die hij krijgt van de overheid. ‘Ik heb het geld niet nodig’ zegt Arjan en doneert het geld dus aan de Stichting Buffelen.

De Stoerderij van Arjan Swinkels groeit als kool en het aantal waterbuffels blijft groeien. De vraag naar zijn producten, zoals zuivelproducten en vlees van waterbuffels, is ongekend hoog. De subsidie die hij krijgt kan beter besteedt worden, want Arjan wil alles op eigen kracht doen.

Gezien de subsidie wettelijk geregeld is, ontvangt boer Arjan automatisch subsidie. Er zijn genoeg boeren die de subsidie maar al te hard nodig. “Zij hebben het zwaar. Maar hun manier van boeren is niet de mijne. Zij zitten op de weg naar de afgrond. Ik trek mijn eigen plan,” aldus Arjan Swinkels

Goed doel

Het gedoneerde geld gaat naar stichting Buffelen, een stichting die de lokale bevolking in Thailand leert hoe ze de snel toenemende natuurvernietiging kunnen aanpakken en hoe ze hun eigen toekomst kunnen verbeteren.

Lees meer over de Stoerderij