Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Stoerderij wint de Modderpoeltrofee van stichting Wakker Dier

De Stoerderij wint de Modderpoeltroffee van stichting Wakker Dier
Foto: Ons Son en Breugel

Opnieuw valt waterbuffelboer Arjan Swinkels van de Stoerderij in de prijzen. Dit maal wint hij de Modderpoeltrofee van stichting Wakker Dier.

Stichting Wakker Dier, de opkomt voor de dieren in de vee-industrie en misstanden aan de kaak stelt, heeft vandaag bekend gemaakt dat de Stoerderij de dertiende Modderpoeltrofee gewonnen heeft. De trofee wordt ieder jaar uitgereikt, maar in voorgaande jaren gingen alle trofees naar varkensboeren. De waterbuffelboerderij van Arjan Swinkels wint de prijs mede omdat hij als enige waterbuffelboer (van de in totaal acht) in Nederland zijn waterbuffels nog in de modder af laat koelen.

Buffels kunnen niet zweten, dus koelen zich af in de modder. “Voor de buffels is het belangrijk om met warm weer af te kunnen koelen. De Stoerderij is de enige Nederlandse boerderij waar alle buffels dat in een modderpoel kunnen doen en daar worden ze heel blij van. En wij dus ook”, zegt een woordvoerder van Wakker Dier. “Daarnaast heeft de modderpoel ook een sociale functie en het houdt de insecten weg”, aldus Swinkels in het persbericht, die de melk en het vlees van zijn dieren zelf verwerkt en verkoopt.

Recentelijk won de Stoerderij ook al de duurzaamheidsprijs ‘Duurzaam Bedrijf van de Maand‘, iedere maand uitgereikt door de provincie Noord-Brabant.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play