Deel Thermaelaan in het donker, geen stroom voor lantaarnpalen

Niet werkende lantaarnpalen bij de Thermaelaan
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Door een gebrek aan personeel en materiaal lukt het Enexis niet om zes lantaarnpalen langs de Thermaelaan te voorzien van stroom. Het blijft dus voorlopig donker op een gedeelte van het traject.

De afwezigheid van straatverlichting aan de Thermaelaan (de parallelweg van de Planetenlaan) viel enkele politieke partijen al op. Enexis heeft in september van dit jaar lantaarnpalen geplaatst op het traject. Ook de Rooijseweg is hierbij voorzien van nieuwe verlichting (waar de hobbelige weg aan te danken is). Hoewel een voedingskabel voor deze lantaarnpalen wel op de tekeningen van Enexis stond, bleek bij nader onderzoek deze toch niet aanwezig te zijn. Dit betekende dat er voor zes lantaarnpalen geen stroomvoorziening beschikbaar was.

De gemeente heeft van Enexis nog geen duidelijkheid gekregen wanneer de lantaarnpalen aan de Planetenlaan ontstoken kunnen worden. Dat laat wethouder Jan Boersma weten aan de gemeenteraad. “Enexis heeft medio 2019 richting hun klanten aangegeven dat ze door personeel- en materiaalgebrek de eerder aangegeven doorlooptijden van 13 weken oprekken naar 27 weken. We hebben hier geen invloed op en kunnen ook geen andere partijen voor deze werkzaamheden benaderen.”

Post article

Post article