Search
Close this search box.

Dementheek biedt informatie over dementie

Dementheek biedt informatie over dementie
Foto: Ons Son en Breugel

De opening van de dementheek in de bibliotheek maar dementie bespreekbaar en geeft een schat aan waardevolle informatie aan getroffenen en hun omgeving.

Geïnteresseerden verzamelden zich in de bibliotheek voor de onthulling van de dementheek, een speciaal informatiepunt voor dementie. De aandoening kan een flinke impact hebben op het leven van degene die het overkomt en zijn of haar omgeving, en het delen van informatie is daarin cruciaal. Vele aanwezigen zijn geraakt door dementie en voelden de behoefte om dit te delen met elkaar.

In een (tijdelijke) boekenkast kan iedereen die informatie zoekt over dementie terecht. De kast zit vol informatieve boeken en andere zaken die dementerende en hun omgeving kunnen gebruiken in deze moeilijke tijd. Hiervoor hoef je niet lid te zijn van de bibliotheek: de spullen kunnen geleend worden voor één of twee euro, dat weer ten goede komt voor de dementheek.

Gulle sponsoren trokken hun portemonnee om de dementheek mogelijk te maken. De boeken staan nu nog in een oude archiefkast, maar er wordt druk gewerkt aan een nieuwe, op maat gemaakte kast die de dementheek recht zal doen.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play