Search
Close this search box.

SKPO verzorgt digitaal naar school gaan voor vier basisscholen

Basisschool de Stokland
Foto: Ons Son en Breugel

Leerlingen van basisscholen de Bloktempel, de Stokland, de Sonnewijzer en de Harlekijn zitten de komende dagen thuis door de maatregelen omtrent het coronavirus. Maar de overkoepelende organisatie SKPO komt de komende dagen met een digitaal lespakket.

Volgens Studio040 krijgen alle 36 basisscholen die onder de vleugels van SKPO vallen binnen twee dagen een digitaal lespakket. Zo kunnen de kinderen op deze scholen toch les krijgen. Door de maatregelen van het kabinet en het RIVM moeten scholen tot minstens 6 april gesloten blijven.

“Dit besluit is geen verrassing,” zegt SKPO bestuurder Peter Thijs. “Het is  goed dat het nu gebeurt. Scholen liepen al langzaam leeg en ouders houden kinderen al uit voorzorg thuis. We zijn druk bezig om digitale lespakketten samen te stellen, en ouders hierop voor te voorbereiden.”

De digitale lespakketten liggen zo goed als klaar, mede door initiatief van de docenten. De prioriteit ligt vooral bij de groepen 8, die geen achterstand op mogen lopen met de middelbare school in het vooruitzicht. Andere groepen hebben langer de tijd om achterstanden weg te werken.