Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dimphy Bielars trotse ontvanger vrijwilligerspenning

De Boerderij in Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

Op dinsdag 14 februari 2023 reikte burgemeester Hans Gaillard de Vrijwilligerspenning uit aan mevrouw Dimphy Bielars.

Mevrouw Dimphy Bielars (76 jaar) is al 45 jaar op diverse manieren actief als vrijwilliger in Son en Breugel. Zij ontving hiervoor de vrijwilligerspenning. De Vrijwilligerspenning wordt elk jaar toegekend als blijk van waardering. Zowel inwoners als niet-inwoners, die zich op enig terrein van het maatschappelijk leven belangeloos verdienstelijk hebben gemaakt voor de Son en Breugelse gemeenschap komen in aanmerking.

Basisschool De Kromme Hoek

Mevrouw Bielars is vele jaren actief geweest op basisschool De Krommen Hoek als klassenmoeder, voorleesmoeder en toneelmoeder. Ook nadat haar kinderen van school waren, bleef ze actief bij de school. Ze was overblijfmoeder en deed de was voor de school.

De Boerderij

Dimphy Bielars heeft zich ook vanaf 2000 op verschillende manieren ingezet bij gemeenschapshuis De Boerderij in Breugel. Zij regelde de schoonmaak en was lid van het beheerteam. Zij was, voor het merendeel op de achtergrond, van groot belang voor het dagelijks reilen en zeilen van De Boerderij.

Daarnaast was zij van 2005 tot 2022 actief bij de expositiecommissie. Zij zorgde er mede voor dat er iedere zes weken nieuw werk te zien was in De Boerderij. Zij zocht actief mee naar nieuwe kandidaten, maakte afspraken en planningen, hielp bij het inlijsten en ophangen en bij de aanschaf en onderhoud van de lijsten.

Schilderles en activiteitenleidster

Mevrouw Bielars heeft ook vele jaren schilderles gegeven in verzorgingshuis De Vloed en in De Boerderij. Zij is ongeveer 20 jaar activiteitenleidster van haar aquarelgroep Passepartout.

Bijna Thuis Huis en mantelzorg

Naast de georganiseerde vrijwilligerstaken heeft Dimphy Bielars ook voor veel mensen om haar heen gezorgd. Zij kookte bijvoorbeeld voor een gezin waarvan de moeder haar arm gebroken had en was mantelzorger voor verschillende ouderen in haar omgeving en verzorgden hen tot hun overlijden.

Na een ziekenhuisopname in 2021 werd zij tijdelijk opgenomen in verpleeghuis en revalidatiecentrum Dommelhoef. En ook daar zette ze zich in om anderen te helpen en ontzorgen. Mevrouw Bielars is ook – nog steeds – actief als vrijwilliger bij het Bijna Thuis Huis