Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit weekend unieke blik op oude oorlogsvoertuigen

Foto: Museum Bevrijdende Vleugels

Dit weekend krijgen bezoekers van Bevrijdende Vleugels een uniek kijkje in oude, gerestaureerde tanks.

Zaterdag 8 augustus en zondag 9 augustus krijgen bezoekers van museum Bevrijdende Vleugels de uitgebreide collectie van het museum te zien, ook de voertuigen die normaal achter slot en grendel staan.

Naast de aanwezige bekende collectie heeft Bevrijdende Vleugels tientallen voertuigen en objecten klaar staan voor restauratie de komende jaren. Deze zullen na restauratie bij de collectie gevoegd worden. Het gaat onder andere om tanks, kanonnen, een raket lanceer installatie, voertuigen en hijsapparatuur.

Bezoekers kunnen zo zien hoeveel werk er in de restauratie gaat, en wat daar bij komt kijken. Zo worden bepaalde details die door de jaren heen verloren zijn gegaan en die tot op de millimeter nauwkeurig herstel. Denk aan handgeschilderde logo’s, emblemen en voertuig onderdelen welke niet meer verkrijgbaar zijn en daarom handmatig gefabriceerd moeten worden. Zo kan het betreffende object met 100% nauwkeurigheid weer na gemaakt worden.

Helemaal uniek: alle voertuigen, kanonnen, tanks werken weer 100% na restauratie, dat maakt de aanwezige collectie en de collectie welke gerestaureerd wordt erg speciaal.

Meer informatie