Search
Close this search box.

Dit zie en hoor je de komende weken in de kiosk

Dit zie en hoor je de komende weken in de kiosk
Foto: Ons Son en Breugel

Wie (nog) niet op vakantie gaat, de zon lekker in eigen dorp wil koesteren en zich wil laten entertainen op een lekker terras kan de komende weken weer terecht bij een flink aantal muzikale activiteiten, die door de Back Commissie worden georganiseerd op de kiosk op het Kerkplein. Voor alle optredens geldt, dat ze alleen doorgaan met goede weersomstandigheden. De toegang is gratis .

Vrijdag 13 juli van 10:30 uur tot 11:30 uur – Kijk Mij Nou Band en Jongerenband Emiliusschool

Het is een mooie traditie geworden en de leerlingen van de Emiliusschool in Son leven er echt naar toe: een heus openluchtconcert op de kiosk op het Kerkplein op de laatste schooldag. Op vrijdag 13 juli geeft een groep van de jongste leerlingen samen met de Kijk Mij Nou Band van 10:30 uur tot 11:30 uur voor de elfde keer alweer een concert op het KerkpleinDe Kijk Mij Nou Band is een muziekgroep, samengesteld uit leerlingen van de Emiliusschool in Son, een instituut voor meervoudig gehandicapte jongeren. De band is een aantal jaren geleden opgericht met de achterliggende gedachte, dat het niet alleen leuk moet zijn om met muziek bezig te zijn, maar dat daarnaast nog aan allerlei andere doelen gewerkt kan worden. Elke vrijdagmorgen repeteert de band onder leiding van de docenten Annelies en Rob Hilgerdenaar en Benjo Plandsoen, die ook in hun vrije tijd geen onbekenden in de Sonse muziekwereld zijn. De jongste groep staat onder leiding van Erik van de Ven. Natuurlijk wordt er af en toe opgetreden, maar het jaarlijkse concert in de kiosk vlak voor de grote vakantie vormt toch elke keer wel weer het hoogtepunt.

Zaterdag 14 juli van 16:00 uur tot 16:45 uur – Guido de Jong

Guido de Jong is een Nederlandse zanger met een veelzijdig repertoire. Hij komt uit ons eigen dorp Son en Breugel. Hij is gespecialiseerd in gezellige feestmuziek van Gerard Joling tot Elvis Presley. Guido heeft onlangs de opnamen afgerond van een videoclip voor zijn eerste single, die binnenkort op de markt komt.

Zaterdag 14 juli van 19:30 uur tot 21:00 uur – Ensemble PEP

Wie of wat is Ensemble PEP? Wie denkt aan Nederland, denkt aan klompen, molens… en fietsen. Om dit oer-Hollandse fenomeen te vieren, gaan de (semi) professionele musici van Ensemble PEP iedere zomer een aantal dagen per fiets op tournee door Nederland. Ensemble PEP brengt muziek waar ze maar komt. De onconventionele bezetting van vier strijkers en zes blazers maakt het mogelijk om allerlei soorten muziek te spelen: van klassiek tot klezmer en van jazz tot het speciaal voor hen gecomponeerde stuk ‘Toeters en Bellen”, dat ook op de fiets uitgevoerd kan worden. Na de provincies Friesland, Drenthe en Noord-Holland is het dit jaar de beurt aan Brabant. Ze zullen tussen 12 en 15 juli zo’n zeven optredens geven in het Land van Cuijk en regio Eindhoven.

Dinsdag 24 juli van 20:00 uur tot 22:00 uur – Blaaskapel Wa’n Klank en Just4fun

Op dinsdag 24 juli zal blaaskapel Wa’n Klank traditiegetrouw de zomerstop inzetten met een optreden op kiosk De Sonnestrael. Wa’n Klank bestaat al sinds 1983 en heeft vorig jaar de Oeuvreprijs uit handen van de Krutjesrapers mogen ontvangen voor haar vele verdiensten tijdens het carnaval. Al sinds de komst van de kiosk luidt Wa’n Klank de zomerstop in. Dit jaar zullen zij ook weer worden bijgestaan door Just4Fun uit Eindhoven, een kleurrijk muzikaal gezelschap. Het wordt dus weer een waar muzikaal feest. Wa’n Klank zal optreden van 20:00 uur tot 21:00 uur, daarna is het de beurt aan Just4Fun tot 22:00 uur. De naam Just4Fun geeft aan waar de band voor staat: muzikaal plezier voor de muzikanten zelf en voor het publiek staat voorop. Met de uitgebreide bezetting, het aansprekende repertoire en zeker niet te vergeten het enthousiasme van de leden, zorgen ze voor een memorabel optreden. Zeker buiten komt de band prima tot zijn recht: op muziekfestivals, braderieën, en zeker ook sport- en cultuur evenementen.

Woensdag 25 juli van 20:00 uur tot 22:00 uur – Duo Pastinakel

Pastinakel is een duo dat bestaat uit Terry Emons (contrabas) uit Veghel en Pieter van den Boom (gitaar) uit Son. Deze twee muzikanten begonnen hun samenwerking ruim tien jaar geleden in de docentenband aan het Fioretti College in Veghel. In de loop der tijd speelden ze vele evergreens, waarvan nu op het repertoire staan liedjes van onder andere The Beatles, Stones, Dire Straits, Elvis, Santana, The Eagles, tot Avicii. Na het succesvolle kiosk optreden op 9 mei, nu nog eens op woensdag 25 juli van 20:00 uur tot 22:00.

Zondag 29 juli van 14:00 uur tot 16:00 uur – Tour de Kiosques

Op zondag 29 juli is er net als vorig jaar weer een optreden van Tour de Kiosques. Tour de Kiosques was al enkele keren eerder in Son en wordt georganiseerd door Stichting Elbrimalefonds Vught. Van 14:00 uur tot 16:00 uur wordt er op de piano gespeeld door autodidact Leo Willemen en is ook zanger/gitarist Nico Weijns van de partij. Leo en Nico spelen tot hun eigen genoegen, maar graag ook tot genoegen van iedereen, die er naar wil luisteren, voor jong en oud. Deze muzikanten gaan de hele zomer lang op tournee langs een aantal van de vele kiosken in Brabant. Doelstelling van de stichting is om musici, zowel (semi-) professionals als amateurs, een podium te bieden en dit zonder winstoogmerk. Het optreden op de kiosk is gratis te bezoeken, wel kan men geheel vrijwillig een donatie voor de stichting in de bus deponeren. Op 26 april jongstleden kreeg Leo Willemen uit handen van de burgemeester van Vught een Koninklijke onderscheiding onder andere voor zijn grote verdiensten bij de activiteiten van de Stichting.