Doe mee aan de Raft Fun Race van kanoclub HKC op de Dommel

Doe mee aan de Raft Fun Race op de Dommel
Foto: Anne van der Velden

Vind je het leuk om een keer samen met vrienden, familie of collega’s op de Dommel te raften, dan is dit je kans.

Op zaterdag 26 mei organiseert de Son en Breugelse kanoclub HKC een Raft Fun Race op de Dommel. Iedereen mag meedoen aan de wedstrijd: van jong tot oud, met of met nog helemaal geen raftervaring. Avontuur, actie en vooral veel pret op de Dommel.

Ter hoogte van het clubgebouw heeft HKC een stroomversnelling aangelegd, waardoor de Dommel daar van een kalm kabbelend beekje verandert in een flink stromende rivier. Het is een hele uitdaging om deze stroomversnelling met een raft te bedwingen. Voorafgaand aan de race krijgen de teams eerst de gelegenheid om te oefenen en het parcours te verkennen. De wedstrijd bestaat vervolgens uit drie onderdelen.

Het eerste onderdeel is de sprint, waarbij elke raft afzonderlijk probeert om het parcours zo snel mogelijk af te leggen. Kortom, snel peddelen, goed sturen en proberen om een scherpe tijd neer te zetten. Deze tijd wordt gebruikt voor het bepalen van de startvolgorde van de tweede race: de head-to-head-battle. Hierbij strijden twee rafts, van ongeveer gelijke sterkte, tegen elkaar. Met behulp van een flinke dosis lef, behendigheid en soms simpelweg lompheid probeer je voor de raft van de tegenstander te komen en als eerste de finish te bereiken. De derde proef is tenslotte de slalom. Er worden poortjes boven het water gehangen en de rafts moeten proberen om heelhuids door de poortjes te komen zonder de poortjes aan te raken. En dat is soms knap lastig, vooral als de stroming je de andere kant op wil voeren. Het is dus niet alleen een gevecht tegen de andere teams, maar ook tegen de rivier. Techniek en vooral samenwerking, daar komt het op aan.

De nadruk ligt bij de race echter op de fun. De raftrace is geschikt voor iedereen. Alleen een zwemdiploma is vereist. Een team bestaat uit vier deelnemers en de kosten bedragen 40 euro per team. Voor dit bedrag verzorgt HKC de rafts, zwemvesten, helms en peddels. De teams verzorgen de fun! Inschrijven kan tot uiterlijk 20 mei in verband met de huur van de materialen. Wees er snel bij, want vol is vol.

Wanneer? Zaterdag 26 mei van 12:00 tot 18:00 uur. Waar? Dommelpark 1, Sint-Oedenrode. Inschrijven: via de website www.hooidonksekanoclub.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bab van Lankveld, tel: 0492-321759 of stuur een e-mail naar pr@hooidonksekanoclub.nl.

Post article

Post article